Reţetă de cinci stele. Cum se prepară ca la carte antricotul de vită Angus

Reţetă de cinci stele. Cum se prepară ca la carte antricotul de vită Angus

Carnea de vită Angus este considerată nu numai gustoasă, ci şi sănătoasă, dacă este preparată corect. 100 de grame de carne de vită oferă mai mult de zece substanţe nutritive esenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chef Cristi Dobre, din Buzău, ne împărtăşeşte un mod de preparare a cărnii de vită Angus care păstrează nealterate calităţile nutritive: antricot de angus maturat.

”Un antricot la 2 kilograme, cu os, se freacă bine cu un mix de sare de mare, cam zece grame, o lingură, boia de ardei dulce şi afumata, o linguriţă, apoi cu muştar cu hrean (100 gr.). Se preîncălzeşte cuptorul pentru 30 de minute, la temperatură medie şi într-o tavă se pune neacoperit antricotul”, spune Cristi Dobre.

Ţinem circa 30-40 de minute la cuptor, dacă ne place în sânge, sau 45-50 de minute, dacă vrem o friptură bine făcută. Adăugăm spre final două crenguţe de rozmarin.  

Servim cu vegetale la grătar şi muştar cu hrean. Ideal ar fi ca preparatul de bază să fie un antricot maturat de vită Angus.
 
Maturarea presupune păstrarea cărnii timp îndelungat, câteva săptămâni sau chiar luni, în condiţii de temperatură, umiditate şi ventilaţie controlate, pentru a permite cărnii să-şi dezvolte caracteristicile senzoriale: fragezimea, suculenţa şi aroma.

Carnea de vită Angus este gustoasă şi sănătoasă. O porţie de aproximativ 100 grame de carne de vită oferă mai mult de 10 substanţe nutritive esenţiale, inclusiv proteine, fier, zinc şi vitaminele B12 şi B6. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările