Propunere în Consiliul Local Buzău pentru cumpărarea în leasing a 20 de autobuze noi

Propunere în Consiliul Local Buzău pentru cumpărarea în leasing a 20 de autobuze noi

Arhivă

Societatea de transport public şi-ar putea reînnoi  parcul auto dacă membrii Consiliului Local Municipal Buzău vor da aviz favorabil unui proiect elaborat de consilierul Constantin Ionescu privind cumpărarea în leasing a 20 de autobuze noi. Dacă va trece şi de comisiile de specialitat, propunerea ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna aceasta.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit proiectului depus de liberali şi susţinut de reprezentanţii PP-DD în Consiliul Local Municipal , valoarea contractului de leasing financiar este de 3.500.000 euro, cu o durată de 5 ani şi un număr de 60 rate leasing care include TVA, dobânzi, comisioane, asigurări şi alte taxe aferente. 

Efortul financiar pe care îl presupune contractul de leasing ar urma să fie susţinut din bugetele proprii ale municipiului Buzau aferente anilor financiari 2015 – 2020, unde ar trebui să fie prevăzute sumele destinate Societăţii Comerciale Trans-Bus SA Buzău sub forma de subvenţii pentru investiţii, sume necesare rambursării ratelor de leasing.
 
În acest sens capitalul social al Trans-Bus se va majora cu valoarea autobuzelor achiziţionate prin leasing financiar, mai puţin taxa pe valoarea adăugată dedusă de societatea aflată în subordinea Primăriei, care va fi compensată cu subvenţia prevazută de lege pentru cheltuieli de exploatare, de la data dobîndirii dreptului de proprietate.

Proiectul depus la registratura Consiliului Local Municipal în vederea aprobării a fost iniţiat de consilierul liberal Constantin Ionescu şi semnat de toţi cei şase consilieri liberali şi de cei doi aleşi ai PP-DD, întrunind astfel numărul de semnături necesar pentru a fi supus dezbaterii plenului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: