Prezenţă extrem de scăzută la referendumul din Buzău şi Ţinteşti VIDEO

Prezenţă extrem de scăzută la referendumul din Buzău şi Ţinteşti VIDEO

La Ţinteşti, sa votat intens după ieşirea de la biserică

Prezenţa la vot în cadrul referendumului pentru unirea Buzăului cu Ţinteştiul este extrem de slabă. Până la ora 17.30, doar 7,34 % dintre buzoienii cu drept de vot şi-au exercitat dreptul constitutional, adică 7.917 de persoane. La Ţinteşti, procentul privind prezenţa la urne este aproape de pragul de 30%.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În municipiul Buzău sunt amenajate 80 de secţii, iar în Ţinteşti, două. La vot sunt aşteptaţi un număr de 107.756 buzoieni. La Ţinteşti, sunt 3.597 persoane înscrise pe listele permanente.
 
Aceştia vor avea de răspuns cu DA sau NU la întrebarea „Sunteţi de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti?”.
 
Primarul comunei Ţinteşti a subliniat că speră într-un număr cât mai mare de persoane la vot astfel încât unirea celor două localităţi să fie validată.
 
Localnicii din Ţinteşti, îmbrăcaţi de sărbătoare, s-au prezentat pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la unirea comunei lor cu municipiul Buzău. Un trai mai bun şi canalizare, îşi doresc cei care au mers deja la urne.
 
Pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de o prezenţă de cel puţin 30% în fiecare dintre cele două UAT-uri, Ţinteşti şi Buzău. Procesul electoral se va încheia la ora 23.00.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările