Pista-fantomă de biciclete care taie finanţările din cauza unor suspiciuni de fraudă

Pista-fantomă de biciclete care taie finanţările din cauza unor suspiciuni de fraudă

Şi lucrările de pe Unirii sunt în pericol de a fi oprite

Cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii derulat în municipiul Buzău rămâne temporar fără finanţare, din cauza unei suspiciuni de fraudă. Este vorba despre reabilitarea a trei străzi din bani europeni. Şantierele ar putea îngheţa însă în orice moment, dacă muncitorii nu-şi vor primi salariile.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe adresa Primăriei Buzău a ajuns o notificare din partea Ministerului Dezvoltării, care anunţă Primăria Buzău că sistează plăţile pentru acest proiect deoarece ar fi o anchetă penală în curs, în contextul apariţiei unei suspiciuni de fraudă.
 
Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că nu a primit lămuriri despre natura presupusei ilegalităţi, dar crede că plângerea este făcută de consilieri locali din Opoziţie, victime ale unei confuzii.
 
Presupunerea edilului se bazează pe faptul că, în 2021, când a anunţat lansarea proiectului cu bani europeni, în presa locală ar fi apărut informaţii şi imagini din care reieşea că strada Transilvaniei va fi prevăzută cu piste pentru biciclete, lucru care nu s-a întâmplat în realitate. 
 
„Proiectul de pe strada Transilvaniei nu a fost niciodată cu piste de biciclete. S-a făcut o greşeală de montaj şi de randare la unul din clipurile postate de mine în timp ce vorbeam despre acest proiect pe fonduri europene. Deci, să fie clar, pe Transilvaniei n-a fost vorba de piste de biciclete”, a declarat primarul Buzăului.
 
Constantin Toma a anunţat că nu a fost informat despre vreo anchetă penală în legătură cu proiectul respectiv, dar că a decis să solicite Parchetului General urgentarea cercetărilor. El a anunţat că se pune la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea rapidă a situaţiei, astfel încât constructorul să-şi poată continua fără întrerupere lucrările pe cele trei artere.
 
Primarul Constantin Toma a declarat că, până la clarificarea situaţiei, lucrările de modernizare vor fi plătite din alte fonduri aflate la dispoziţia municipalităţii, precum credite sau alte prevederi bugetare. Banii vor fi recuperaţi după deblocarea fondurilor europene.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările