Peste 100 de utilaje, gata să intervină la deszăpeziri, în judeţul Buzău

Peste 100 de utilaje, gata să intervină la deszăpeziri, în judeţul Buzău

Arhivă

Zona de nord a judeţului Buzău se află, din această dimineaţă, sub cod galben de ninsori, avertizare care expiră vineri, la ora 12.00. Autorităţile sunt în alertă iar în prima şedinţă a comandamentului de iarnă din acest sezon rece, au trasat clar sarcinile de care trebuie să se achite fiecare responsabil, astfel încât cetăţenii să nu aibă de suferit de pe urma ninsorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Prefectul Maria Buleandră i-a convocat miercuri pe şefii instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru a participa la videoconferinţa Comandamentului Central de Iarnă condusă de viceprim–ministrul Gabriel Oprea. 

Au fost analizate măsurile ce trebuie  aplicate de comandamentele teritoriale de iarnă in ariile geografice de activitate, corespunzător evoluţiei situaţiei meteorologice. La final, Prefectul judeţului a precizat că situiaţia va fi în permanenţă monitorizată şi că toate structurile sunt pregătite să intervină.

„Sunt probleme în două unităţi administrativ teritoriale care nu au încheiat contracte de deszăpezire, Murgeşti şi Vintilă Vodă. Cel de la Murgeşti ne-a transmis că dacă va avea probleme va suna la 112 iar la Vintilă Vodă trebuie să găsească sursa de finanţare”, a declarat prefectul Maria Buleandră.

Un număr de 124 de utilaje au fost pregătite să intervină pentru curăţarea şoselelor în caz că zăpada va începe să se aştearnă. Pe drumurile judeţene vor acţiona 65 de utilaje din dotarea celor patru firme care au câştigat licitaţiile pentru contractele de deszăpezire, iar pe drumurile naţionale vor interveni 59 de utilaje.

Pentru ca lucrurile să meargă bine iar autorităţile să nu mai fie depăşite de surprizele vremii, Prefectura a decis realizarea unei hărţi care va arăta efectiv câte maşini sunt pe teren şi câte sunt staţionate în caz că e nevoie de deszăpezire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: