O râmniceancă, administrator al unei firme de construcţii, cercetată penal pentru evaziune

O râmniceancă, administrator al unei firme de construcţii, cercetată penal pentru evaziune

Firma pe care o administrează râmniceanca este din domeniul construcţiilor

Poliţiştii buzoieni au început urmărirea penală împotriva unei femei în vârstă de 57 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.


Femeia este suspectată că în perioada 24 aprilie 2009 – 31 martie 2012, în calitate de administrator al unei societăţi din Rm. Sărat ce are ca obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, ar fi efectuat livrări de mărfuri şi prestări servicii în construcţii fără a înregistra în evidenţa contabilă facturile fiscale emise şi veniturile astfel obţinute. În acest mod, suspecta s-ar fi sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 92.471 de lei şi a unei T.V.A. în cuantum de 109.810 lei.

Totodată, societatea ar fi efectuat lucrări de construcţii, conform contractelor, facturilor fiscale şi situaţiilor de lucrări, fără a avea personal angajat, astfel că prin această metodă agentul economic, prin administrator, şi-ar fi ascuns sursa impozabilă.

Conform raportului de inspecţie fiscală, a rezultat că societatea, prin administrator, s-ar fi sustras de la plata contribuţiilor datorate fondurilor asigurărilor sociale de stat în valoare totală de 138.442 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările, valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat fiind estimată la 340.723 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: