Nebănuitele calităţi ale germenilor de ridiche. Vlăstarii sunt superalimente, cu concentraţii mari de vitamine

Nebănuitele calităţi ale germenilor de ridiche. Vlăstarii sunt superalimente, cu concentraţii mari de vitamine

Germenii de ridiche sunt gustoşi şi aromaţi

Germenii de ridiche sunt consideraţi superalimente deoarece au o concentraţie mult mai ridicată de nutrienţi decât planta ajunsă la maturitate. Pot fi preparaţi sub formă de salată sau la decorarea platourilor. Îi găsim în oferta de legume bio ale unei ferme din judeţul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gustul germenilor de ridiche este foarte plăcut, aromat şi uşor picant, asemănător cu ridichea ajunsă la maturitate. Micile plante conţin însă foarte multe substanţe benefice organismului.
 
Grădina Bio, o fermă de legume produse natural din Pătârlagele, vinde germenii de ridiche la caserole de 100 de grame, prin livrare la domiciliu. Cele mai multe ajung în Bucureşti, la clienţi care au apucat să descopere calităţile acestor vegetale.
 
În marile lanţuri de supermarketuri, germenii de ridiche se găsesc la preţul de minimum 80 de lei kilogramul, produsul găsindu-se la caserole de 50 şi 100 de grame.
 
În oferta Grădinii Bio din Pătârlagele, caserola cu germeni de ridichi este inclusă în coşul cu legume proaspete care costă 80 de lei.
 
”Germenii de ridichi sunt foare buni pentru salate. Sunt gustoşi şi au un iz plăcut. Se consumă în stare crudă, ca o ragnitură pe un platou cu mezeluri sau friptură, dar şi în amestec cu alte salate. Trimitem multe caserole cu germeni de ridichi în Bucureşti”, spune Cristina Barbu, legumicultor din Pătârlagele.
 
Foto I.B. 
 
De la germenii de ridiche sunt comestibile atât frunzele, cât şi rădăcinile. Micile plante, spun specialiştii, au o concentraţie mult mai ridicată de nutrienţi decât planta matură.
 
Vlăstarii acestei rădăcinoase sunt bogaţi în vitamine şi minerale, între care vitaminele C, B1, B3, B6, B9, vitaminele A şi K, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc şi fier.
 
Foto I.B. 
 
Au efect antiinflamator, expectorant şi detoxifiant. Ajută la curăţarea limfei şi eliminarea toxinelor. Protejează stomacul şi ajută la refacerea florei intestinale. Sunt, de asemenea, un eficient tonic hepatic. Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular prin conţinutul de acid folic şi vitamina B6.
 
Germenii se pot consuma ca atare sau se pot folosi în salatele de verdeţuri, se pot adăuga la sandwich-uri sau ca elemente decorative pentru diverse preparate.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările