La Buzău, s-a refăcut stocul de vaccin BCG, dar rămâne criza de vaccin împotriva hepatitei B

La Buzău, s-a refăcut stocul de vaccin BCG, dar rămâne criza de vaccin împotriva hepatitei B

Cel puţin 150 de copii vor fi aduşi pentru vaccinare

Criza vaccinului BCG a luat sfârsit la Buzau, după ce 12.000 de doze au ajuns în depozitele DSP şi la Maternitate. Peste 150 de bebeluşi trebuie imunizaţi împotriva tuberculozei. Mai rămân restanţe însă la vaccinul antihepatic B, care lipseşte de câteva săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit conducerii Direcţia de Sănătate Publică, un număr de 12.000 de doze de vaccin BCG au fost repartizate judeţului Buzău, dintr-o doză putând fi imunizaţi împotriva tuberculozei 20 de copii. 

Cum doza odată deschisă trebuie folosită în cel mai scurt timp posibil iar într-o zi nu se nasc mai mult de 6-7 copii la Buzău, restul serului se pierde.

Potrivit dr. Scântei, la Buzău, aproximativ 150 de bebeluşi trebuie vaccinaţi cu BCG. Acestora li se adaugă alţi 100 de copii care fie au venit din străinătate unde nu se practică vaccinarea obligatorie împotriva tuberculozei, fie copii care au fost vaccinaţi la naştere însă nu au dezvoltat cicatrice vaccinală şi trebuie înţepaţi din nou. 

Aceştia mai au însă de aşteptat, problema lor neputând fi rezolvată odată cu trimiterea în teritoriu a vaccinurilor BCG. 

Din păcate, persistă criza de vaccin hepatitic B, care lipseşte din stocul DSP de câteva săptămâni. Recent, Ministerul Sănătăţii anunţa că vor fi recepţionate 50 de mii de doze de vaccin hepatitic B până la finele lunii curente, vaccinuri care vor fi distribuite la nivelul întregii ţări, însă deocamdată nu e nici un semnal de rezolvare a crizei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările