Fermierii se înghesuie la răsaduri de la Staţiunea de Cercetare Buzău. Ce fel de legume preferă românii VIDEO

Fermierii se înghesuie la răsaduri de la Staţiunea de Cercetare Buzău. Ce fel de legume preferă românii VIDEO

Zeci de fermieri cumpără răsaduri de la SCDLBuzău

Este forfotă mare, în această perioadă, la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă din Buzău. Zeci de fermieri stau la rând pentru a cumpăra răsaduri sănătoase, cele mai căutate fiind soiurile de tomate, castraveţi şi ardei.

Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă din Buzău are, de ani de zile, o gamă largă de răsaduri pentru agricultori. Munca zi cu zi a cercetătorilor de la instituţie a reuşit să crească notorietate răsadurilor sănătoase. 
 
Acestea sunt achiziţionate de buzoieni, dar şi fermieri din întreaga ţară, care vin la Buzău sau solicită să le fie trimise răsaduri sau seminţe.
 
Din respect pentru clienţii staţiunii, angajaţii depun eforturi ca fiecare comandă să fie onorată la timp. 
 
Pentru a satisface toate cererile, aceştia trimit răsaduri chiar şi prin curierate la agricultorii din alte judeţe. Încă din timpul iernii mulţi legumicultori din judeţ şi din ţară şi-au făcut rezervare pentru anumite cantităţi de răsaduri. 
 
Nu contează cantitatea, importantă e calitatea, spun reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Preţurile pleacă de la 1 leu şi pot ajunge până la 1,5 lei, în funcţie de sortimentul dorit.
 
 
Oamenii pot comanda seminţele sau răsadurile prin pagina de internet a staţiunii - scdlbuzau.ro - sau pot cumpăra materialul săditor de la punctul de desfacere al staţiunii, de pe strada Mesteacănului din municipiul Buzău.
 
Tot mai mulţi cumpărători sunt atraşi de rezistenţa, calitatea şi mai ales noutatea materialului săditor. Răsadurile de tomate sunt în topul vânzărilor, spun specialiştii Experimentalei din Buzău. Soiul „Buzău 1600” este cel mai căutat.
 
Specialiştii Staţiunii lucrează de zor la răsadurile pentru sute de soiuri de legume şi verdeţuri, din specii vechi româneşti, dar şi hibrizi exotici. 
 
Solicitările au crescut de la an la an şi pentru speciile mai puţin cunoscute cum ar fi castravetele amar momordica, kiwano, busuiocul cu aromă de lămâie, specii care au fost omologate. 
 
Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău deţine în portofoliu, omologate şi brevetate, peste 60 de soiuri şi hibrizi. 
 
Legumicultorii care utilizează o sămânţă necertificată se expun la mai multe riscuri. Pe de o parte, dacă sămânţa nu are certificat de calitate, legumicultorul riscă să dea mai puţini bani şi să culeagă mai nimic. Mai grav este că se pot alege cu răsaduri cu dăunători cu tot.
 
Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările