VIDEO Circulaţie întreruptă pe DN 10, în Lunca Cislăului, din cauza unei viituri. Mai multe gospodării au fost inundate

VIDEO Circulaţie întreruptă pe DN 10, în Lunca Cislăului, din cauza unei viituri. Mai multe gospodării au fost inundate

Pe durata avertizărilor meteorologice şi hidrologice cod portocaliu care vizează o mare parte a teritoriului României, inclusiv judeţul Buzău, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a fost activat, începând cu ora 15.00, la sediul Instituţiei Prefectului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Un prim eveniment a fost semnalat pe DN 10, în Lunca Cislăului, unde circulaţia auto a fost întreruptă din cauza apei şi aluviunilor scurse pe şosea. La faţa locului intervin echipaje de la Drumuri Naţionale, ISU Bz şi IPJ Bz.
 
Potrivit unei informări din partea Prefecturii, în satul Tronari, comuna Vipereşti, zece gospodării au fost inundate.
 
 
Două autospeciale, trei motopompe şi o barcă acţionează la Vipereşti. În paralel, două autospeciale şi trei motopompe acţionează la Tisău. 
 
În ambele zone, apa curge în continuare de pe versanţi, misiunea principală fiind de salvare a persoanelor. În sprijin sunt şi serviciile de voluntari ale primăriilor. La Tronari acţionează şi 20 jandarmi montani.

La Valea Caprei, în comuna Tisău, şase case sunt izolate, cu 12 persoane, pe malul drept al Nişcovului. Şapte punţi pietonale au fost distruse. Potrivit Prefecturii, nu se impun măsuri de evacuare, persoanele fiind în siguranţă.

O viitură produsă pe râul Slănic a luat un podeţ de tuburi ce face legătura între Lopătari şi satul Chirani, se poate circula pietonal pe o punte de şufe sau chiar prin albie întrucât viitura a scăzut considerabil.
 
De asemenea, ISU Buzău a crescut capacitatea operaţională nivel 3 alertă portocalie, fiind chemaţi şi pompieri din turele libere, în vederea suplimentarii forţelor din teren.
 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 31 mai, ora 15.00 – 1 iunie, ora 10.00, în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 60…80 l/mp. 
    
În special în estul şi sud-estul ţării vor fi vijelii, grindină de medii şi mari dimensiuni şi frecvente descărcări electrice.
 
 
De asemenea, hidrologii au emis un cod portocaliu valabil în intervalul 31 mai, ora 16:00 – 1 iunie, ora 24:00, pentru mai multe râuri din jumătatea sudică a ţării, inclusiv Buzăul – bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău), unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările