Căderi de bolovani, pe DN 10 Buzău – Braşov. Se circulă cu restricţii în zona barajului Siriu FOTO

Căderi de bolovani, pe DN 10 Buzău – Braşov. Se circulă cu restricţii în zona barajului Siriu FOTO

Sursa Prefectura Buzău

Circulaţia auto pe DN 10 Buzău – Braşov a fost blocată în zona localităţii Gura Siriului, judeţul Buzău, după ce bucăţi mari de rocă s-au desprins în cursul nopţii de pe versanţi şi au căzut pe carosabil. Autorităţile anunţă că rămâne în continuare pericolul căderii de pietre pe şosea.

Ştiri pe aceeaşi temă


Traficul a fost reluat încă din cursul nopţii şi se circulă pe un singur sens, semaforizat. 

Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, a anunţat că luni va merge în zonă cu un reprezentant de la Secţia de Drumuri Naţionale Buzău, pentru a evalua când poate fi reluată circulaţia pe cele două sensuri.

În luna martie 2021, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafaţa de rulare, a fost oprit mai multe zile traficul rutier pe DN 10 Buzău – Braşov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localităţii Siriu.

Atunci, cantităţi mari de rocă desprinsă de pe versanţi au acoperit o porţiune de câţiva metri din DN 10, în zona viaductelor de la Siriu. Unul dintre bolovani, care cântărea câteva zeci de tone, a fost îndepărtat prin explozie.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările