Buzoienii sunt invitaţi să pedaleze, sâmbătă, în cadrul unei acţiuni caritabile

Buzoienii sunt invitaţi să pedaleze, sâmbătă, în cadrul unei acţiuni caritabile

Afişul evenimentului

Organizatorii, membrii Asociaţiei bucureşteană „Povestaşii”, doresc să strângă fonduri astfel încât cinci militari români răniţi în misiuni de luptă din Afganistan şi Irak să poată participa în toamna lui 2017, în Canada, la Toronto, la Jocurile paralimpice destinate veteranilor de război, „Invictus Paralympics Games”.


Printre participanţi se află şi Eugen Mănăilă, militarul buzoian rănit în 2010 în Afganistan, care va şi participa la cursa de sâmbătă. Va fi vorba despre o cursă-plimbare cu bicicletele care va avea startul la ora 17.00, din faţa Consiliului Judeţean, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, apoi se va pedala până la Crâng şi înapoi, pe o distanţă de 3 kilometri.

„Mergem să pedalăm la Buzău şi îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care vor să susţină Invictus România şi, în special, pe buzoianul Eugen Mănăilă, unul dintre cei cinci luptători români ce merită să ajungă la Toronto. Sâmbătă, pe 27 august, de la ora 17, ne adunăm în faţă Consiliului Judeţean, pe bd. Nicolae Bălcescu, să luam startul într-o cursă simbolică, de 3 km. Vor fi acolo vedete, autorităţi locale, dar şi prieteni care au fost alături de noi pe tot parcursul campaniei ‪#‎pedalampentruInvictus2017‬. Singura condiţie de participare este să aveţi o bicicletă funcţională”, este mesajul organizatorilor de pe pagina de Facebook a Asociaţiei Povestaşii.

Campania se derulează trei luni, timp în care se vor contoriza 2.017 kilometri, pe care ONG-ul  bucureştean îi vinde bucată cu bucată, cu 25 de euro/km, pentru a strânge cei 50.000 de euro necesari luptătorilor români să ajungă la Invictus Games.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: