Brutar turc din Buzău, mort de COVID-19. La începutul pandemiei donase spitalului 40.000 euro pentru cumpărarea unui aparat de respirat

Brutar turc din Buzău, mort de COVID-19. La începutul pandemiei donase spitalului 40.000 euro pentru cumpărarea unui aparat de respirat

Ekber Merkit avea 58 de ani / Sursa Facebook

Trei decese din cauza infecţiei cu coronavirus au fost raportate de autorităţile buzoiene. Este vorba despre o pacientă de 59 de ani şi doi bărbaţi, unul dintre ei de origine turcă. Acesta din urmă era administratorul unei brutării din Buzău.

Pe 1 octombrie, Ekber Merkit, în vârstă de 58 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău acuzând probleme respiratorii. 
 
După confirmarea cu SARS-CoV-2, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean Ilfov, în sectia de ATI, unde a murit. Pacientul mai avea diabet zaharat, hipertensiune arterială şi obezitate.
 
Ekber administra împreună cu fratele său o afacere în domeniul panificaţiei. Societatea fraţilor Merkit a donat Spitalului Judeţean Buzău, la începutul pandemiei, suma de 40.000 de euro pentru achiziţionarea unui aparat de respirat.
 
Celălalt bărbat declarat decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2, în vârstă de 88 de ani, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme neurologice. 
 
El a fost diagnosticat cu COVID-19, iar ulterior a decedat. 
Bărbatul suferea de fibrilaţie atrială, hipertensiune arterială şi insuficienţă renală cronică.
 
Potrivit DSP Buzău, tot din cauza coronavirusului a mai murit o femeie de 59 de ani. S-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme respiratorii iar ulterior a fost confirmată cu SARS-CoV- 2. 
 
Transferată iniţial în Secţia de Pnenumologie, ea a fost internată în Sectia de ATI a Spitalului Municipal Oradea, unde a şi decedat. Femeia suferea de obezitate morbidă şi diabet zaharat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările