Atentatul din Madrid a distrus o familie din Buzău

Atentatul din Madrid a distrus o familie din Buzău

Sora geamănă a Liviei lângă tabloul victimei

La şase ani de la atentatul din Spania, rănile sunt în continuare deschise în familia Liviei Bogdan, din Râmnicu Sărat. Sora ei geamănă a deschis în memoria ei un coafor iar poza victimei întâmpină clienţii încă de la intrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Livia Bogdan a ajuns în Spania în ianuarie 2002, când avea 25 de ani. Toată familia ei era deja acolo: părinţii, fratele şi sora geamănă. A hotărât şi ea să plece, să îşi facă un viitor mai bun. După ce a ajuns în Spania, viaţa parcă i se schimbase: s-a angajat ca baby-sitter şi câştiga destul de bine şi cunoscuse un spaniol cu care urma să se căsătorească.


"Era total diferită de mine. Vorbea cu toată lumea, era bună. De când a venit în Spania, îi mergea foarte bine. Şi-a găsit imediat de muncă şi îl cunoscuse pe Juan, un spaniol care stătea în acelaşi bloc în care lucra ea şi era foarte îndrăgăstită de el", ne-a declarat Elena, sora Geamănă a Liviei.


Avea o presimţire


În seara dinaintea nenorocirii, Livia a ieşit în oraş, a făcut cumpărături şi a chemat toţi prietenii şi iubitul la ea acasă. Era însă foarte tristă şi retrasă, închisă în ea.


"Îmi aduc aminte că sunase pe toată lumea să vină şi nu mai ştia ce să mai pună pe masă. Cumpărase de toate, dar era foarte tristă. Toată lumea vorbea cu ea, dar se vedea că are ceva şi nu vrea să spună. La momentul acela nu am înţeles-o, dar după aceea mi-am dat seama că avea o presimţire că se va întâmpla ceva rău", ne-a povestit plângând Elena.


Chiar dacă stătuseră de vorbă până târziu în noapte, Livia s-a trezit dimineaţă şi a plecat împreună cu iubitul ei către gară, să plece către serviciu. Avea tren la ora 7.10.

La ora 8.00, toate posturile de televiziune anunţau tragedia.

"M-am trezit şi, când am văzut la televizor că a fost un atentat în gara Atocha, am încercat să o sun pe Livia, dar ea nu răspundea şi l-am sunat pe Juan. Cred că am sunat de zeci de ori, dar nu îmi răspundea nimeni", îşi aminteşte cu lacrimi în ochi Elena.


A fost văzută în viaţă

Mama şi fratele ei au plecat la gară, dar nu li s-a permis să intre. Acolo au găsit însă pe cineva, un supravieţuitor, care le-a povestit că a văzut-o pe Livia cum cobora din tren, a căzut pe line, a încercat să se târască şi a murit rezemată de un stâlp. Au urmat două zile în care nu au avut nicio veste despre fată.

Citiţi mai multe despre acest caz în ediţia de mâine a Adevărului de Seară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: