Alertă de radiaţii, în zona industrială a Buzăului. Traficul a fost blocat VIDEO

Alertă de radiaţii, în zona industrială a Buzăului. Traficul a fost blocat VIDEO

Iulian Bunilă

Traficul rutier a fost închis, marţi seara, la ieşire din oraşul Buzău spre Pogonele, după semnalarea unui posibil incident radioactiv. Autorităţile au intrat în alertă după ce un camion care intra în incinta unei firme de reciclare a declanşat senzorii pentru radiaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform informaţiilor oferite de ISU Buzău, s-a declanşat o alertă de radiaţii gama care a dus la blocarea accesului în vecinătatea societăţii de reciclare Romrecycling, unde s-a produs un puternic incendiu cu două săptămâni în urmă.
 
„Un trailer a vrut să intre în curtea societăţii comerciale când senzorul instalat acolo a declanşat alerta de radiaţii gama. Echipele noastre sunt prezente acolo pentru a verifica”, a declarat Vasile Prahoveanu, ofiţer de presă ISU Buzău.
 
O echipă CBRN din cadrul ISU Buzău a izolat zona şi a fost solicitat sprijin de la unitatea specializată de la Ciolpani. Ar fi fost depistat un nivel mai ridicat de contaminare la un obiect aflat printre deşeurile din camion, piesă care provine cel mai probabil dintr-un aparat de imagistică medicală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările