Alertă de radiaţii, în zona industrială a Buzăului. Traficul a fost blocat VIDEO

0
0
Iulian Bunilă
Iulian Bunilă

Traficul rutier a fost închis, marţi seara, la ieşire din oraşul Buzău spre Pogonele, după semnalarea unui posibil incident radioactiv. Autorităţile au intrat în alertă după ce un camion care intra în incinta unei firme de reciclare a declanşat senzorii pentru radiaţii.

Conform informaţiilor oferite de ISU Buzău, s-a declanşat o alertă de radiaţii gama care a dus la blocarea accesului în vecinătatea societăţii de reciclare Romrecycling, unde s-a produs un puternic incendiu cu două săptămâni în urmă.

„Un trailer a vrut să intre în curtea societăţii comerciale când senzorul instalat acolo a declanşat alerta de radiaţii gama. Echipele noastre sunt prezente acolo pentru a verifica”, a declarat Vasile Prahoveanu, ofiţer de presă ISU Buzău.

O echipă CBRN din cadrul ISU Buzău a izolat zona şi a fost solicitat sprijin de la unitatea specializată de la Ciolpani. Ar fi fost depistat un nivel mai ridicat de contaminare la un obiect aflat printre deşeurile din camion, piesă care provine cel mai probabil dintr-un aparat de imagistică medicală.

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Promovarea Trovanţilor de la Ulmet, prioritate a conducerii judeţului

 

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri