Acţiuni ale poliţiştilor şi jandarmilor, alertaţi de creşterea numărului de infectări cu Sars-CoV-2 VIDEO

Acţiuni ale poliţiştilor şi jandarmilor, alertaţi de creşterea numărului de infectări cu Sars-CoV-2 VIDEO

Poliţiştii şi jandarmi desfăşoară activităţi de informare a cetăţenilor şi operatorilor economici, cu privire la noile prevederi legislative, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să respecte prevederile legale, păstreze distatanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.
 
Lista principalelor măsuri de protecţie:
 
Interzicerea pentru o perioadă de 30 de zile a circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, cu anumite excepţii.
 
Interzicerea pentru o perioadă de 30 de zile a desfăşurării activităţii operatorilor economici care activează în domeniul comerţului sau prestărilor de servicii în spaţii închise şi sau deschise în intervalul orar 21.00 – 05.00.
 
Activitatea restaurantelor şi cafenelelor atât în interiorul clădirilor cât şi la terase o să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05.00 – 21.00, doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.
 

Activitatea cinematografelor, sălilor de sport/fitness, concertelor, spectacolelor, bicliotecilor, târgurilor etc. o să fie permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05.00 – 21.00, doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.
 
Interzicerea activităţi în baruri, cluburi şi discoteci pentru o perioadă de 30 de zile. 
Interzicerea organizării şi desfăşurării evenimentelor private cum ar fi nunţi, botezuri, mese festive.
 
Interzicerea participării spectatorilor la competiţiile sportive. 
 
Accesul vizitatorilor în toate instituţiile publice centrale şi locale, inclusiv cele care funcţionează în centre comerciale o să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu anumite excepţii.
 
Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise sau deschise precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările