Subiecte diferite la Română pentru elevii braşoveni, în funcţie de limba în care au învăţat

Subiecte diferite la Română pentru elevii braşoveni, în funcţie de limba în care au învăţat

Evaluarea Naţională FOTO adevărul

În judeţul Braşov au existat două subiecte diferite la proba de Limba şi literatura română, în funcţie de limba în care au învăţat elevii. 150 de absolvenţi nu s-au prezentat la această primă probă

Ştiri pe aceeaşi temă

150 de elevi dintre cei care s-au înscris la Evaluarea Naţională în judeţul Braşov nu s-au prezentat, astăzi, la prima probă, cea de Limba şi literatura română. La examen erau înscrişi 3.775 de elevi, însă prezenţi au fost numai 3.625. „În judeţ nu au fost semnalate incidente şi niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur. 
 
Elevii au avut parte de subiecte diferite, în funcţie de limba în care au învăţat. „Subiectul la Limba şi literatura română a fost diferit pentru absolvenţii care au studiat în limba maghiară faţă de cel al absolvenţilor care au studiat în limba română şi limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea fiecărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obţine cel puţin nota 7”, a mai explicat reprezentantul IŞJ Braşov. 
 
Elevii care au studiat în limba germană au avut acelaşi subiect cu cei care au studiat în limba română deoarece numărul elevilor etnici germani este extrem de redus, astfel că elevii şcolilor cu predare în limba germană vorbesc acasă limba română. Nu la fel este situaţia celor care au învăţat în limba maghiară, mult mai numeroşi şi care, de obicei, folosesc în familie limba maghiară. 
 
Subiectele şi baremele de corectare pentru această primă probă vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15:00. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările