REZULTATE BAC 2014 BRAŞOV Frumoasă şi deşteaptă: Lorena Budulan de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ a luat singurul 10 curat de la Bacalaureat

REZULTATE BAC 2014 BRAŞOV Frumoasă şi deşteaptă: Lorena Budulan de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ a luat singurul 10 curat de la
Bacalaureat

Lorena Budulan a luat singurul 10.00 curat la Bacalaureat la Braşov. FOTOArhivă personala

Rezultatele de la Bacalaureat 2014 arată că rata de promovare din sesiunea iunie-iulie 2014, înaintea contestaţiilor, este de 68,22% la Braşov cu aproape 10% mai mare decât media naţională de 59,06%.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 11.10 Lorena Budulan de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ a luat singurul 10.00 curat de la Bacalaureat la Braşov

Lorena Budulan a ales Colegiul Naţional Andrei Şaguna când a intrat in clasa a V-a. Este cea bună şcoală din Braşov şi figurează în top zece naţional. „Am ales Şaguna în gimnaziu la îndrumarea părinţilor. După cei patru ani m-am convins că este cea mai bună şcoală din Braşov şi am decis că vor urma aici şi cei patru ani de liceu“, povesteşte eleva.

Nu a fost niciodată preocupată să aibă 10.00 pe linie. În cei patru anii de liceu a avut media generală 9.00. A vrut însă să înveţe cât mai mult. Media de la Bacalaureat a surprins-o puţin. „M-am pregătit mai mult în ultimul an. Nu mi s-a părut foarte greu la Bacalaureat. Dacă la matematică şi la informatică eram sigură că o să iau nota maximă, la română am fost puţin surprinsă. Nu poţi fii niciodată sigur la limba română, deoarece este o materie puţin subiectivă. Am fost foarte bucuroasă să am luat 10.00 curat, mă simt mândră de acest lucru. Îmi doresc însă foarte mult să intru la facultate, mai mult decât mi-am dorit un 10.00 la Bacalaureat“, a mai spus Lorena Budulan.

Chiar dacă în liceu a studiat matematică-informatică nu se va îndrepta către o universitate de profil. Nu va pleca nici în străinătate, deşi ar fi multe universităţi care ar dori să o aibă studentă. Îşi doreşte mult să devină designer vestimentar. „În paralele cu liceul am studiat trei ani şi la Şcoala Populară de Artă din Braşov. Vreau să merg la Facultatea de Arte din Bucureşti, la design verstimentar. Îmi doresc mult să devin creator de modă. Desenul este cea mai mare pasiune a mea“, mai spune tânăra.

Interviul de la facultate va fi abia în septembrie, astfel că Lorena se va relaxa puţin după Bacalaureat. „În următoares perioadă mă voi relaxa puţin, voi ieşi cu prietenii, voi vedea un film şi mai ales voi desena. Vreau să mă pregătesc foarte bine pentru interviul de la facultate“, a mai spus Lorena Budulan.

 
Rezultatele de la BAC 2014 vor fi afişate şi la avizierele liceelor unde candidaţii au terminat studiile, până luni, la ora 12.00, iar cei nemulţumiţi pot depune contestaţii imediat după aflarea rezultatelor parţiale, între orele 12:00 şi 16:00. Rezolvarea contestaţiilor la Bacalaureat 2014 se va face între 8 şi 10 iulie. La Braşov 68.22% dintre candidaţi au promovat examenul. Anul trecut la Braşov promovabilitatea finală a fost de 62.88%.
 
Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2014 se vor afişa vineri - 11 iulie, atât la avizierele liceelor, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei - bacalaureat.edu.ro.
 
La nivel naţional, 146.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat 2014la proba la alegere.

Elevii au putut urmări rezolvarea subiectelor de la geografie şi rezolvarea subiectelor la biologie în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, cea scrisă la alegere a profilului şi a specializării, a avut loc vineri, 4 iulie. 

Adevărul a publicat subiectele  imediat după încheierea examenului, iar rezolvarea subiectelor s-a făcut în direct în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Vă mai recomandăm: 
 

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Despre adevăratul rol al şcolii, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările