Rezultat de excepţie pentru România la Olimpiada Internaţională de Chimie, de la Tokyo. Elevii au cucerit trei medalii de aur şi una de argint

Rezultat de excepţie pentru România la Olimpiada Internaţională de Chimie, de la Tokyo. Elevii au cucerit trei medalii de aur şi una de argint

Cei patru compoennţi ai lotului naţional de Chimie FOTO edupedu

România a obţinut un rezultat de excepţie la Olimpiada Internaţională de Chimie din acest an: trei medalii de aur şi una de argint, cea mai bună performanţă din ultimii 5 ani

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefan Dumitriu, un proaspăt absolvent al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, a reuşit o performanţă de excepţie. Tânărul a reuşit să obţină medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie, una ţinută în condiţii speciale în acest an. 
 
„Anul acesta a fost foarte diferit faţă de toţi ceilalţi ani pentru că, până prin martie, nici măcar nu s-a ştiut că se va desfăşura Olimpiada în România, inclusiv nu s-a ştiu că România va participa la Olimpiada Internaţională”, a explicat Ştefan Dumitriu. 
 
Pandemia a făcut ca examinatorii să fie convinşi că elevii au avut mai mult timp să înveţe şi, din spusele lui Ştefan, au venit cu subiecte mai ample şi mai dificile. „A fost un concurs diferit. În primul rând, am fost supravegheaţi de la distanţă. Am dat – echipa României – în Bucureşti proba, iar în ceea ce priveşte subiectele pot zice că a fost destul de mult de lucru şi destul de dificile faţă de alţi ani”, a mai opinat Ştefan.
 
Până în luna martie nici măcar nu se ştia dacă Olimpiada va fi organizată. Din acest motiv, a urmat o perioadă cu mai multe evaluări săptămânale, până s-a ajuns la lotul extins de 13 elevi. A urmat o perioadă de pregătire complicată, în paralel cu şcoala, după care au fost aleşi cei 4 care au alcătuit lotul naţional al României. În cele din urmă, cei patru s-au deplasat la Bucureşti, unde au aflat foarte multe despre Japonia, ţara care ar fi trebuit să găzduiască această ediţie a Olimpiadei de Chimie. 
 
Ceilalţi trei componenţi ai lotului României - Mircea-Raul Dobrogean, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti; Tudor Lile, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Arad; Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – au luat cu toţii medalia de aur. 
 
Cele patru medalii, din care trei de aur, reprezintă cea mai bună performanţă a României din ultimii cinci ani, „un rezultat de excepţie”, potrivit academicianului Marius Andruh, preşedintele comisiei, citat de edupedu.ro
 
„A fost o olimpiadă grea, suntem fericiţi că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanţi, până la etapa internaţională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor şi pasiunii lor pentru chimie, dar şi profesorilor, în special cei de la clasă, precum şi grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient, de pregătirea lor. Felicitări părinţilor care i-au crescut frumos”, a spus Marius Andruh, pentru acelaşi site. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările