Marian Godină publică un mesaj prin care un şef de Poliţie îi presează pe subalterni să dea mai multe amenzi

Marian Godină publică un mesaj prin care un şef de Poliţie îi presează pe subalterni să dea mai multe amenzi

Sursa Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţistul Marian Godină a făcut public un mesaj dat de şeful Poliţiei din Popeşti-Leordeni subalternilor săi, prin care îi presa pe aceştia să dea mai multe amenzi, pentru că numărul acestora scăzuse drastic pe timp de pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce a postat Marian Godină pe Facebook referitor la acest caz pe care l-a făcut public:

„Mă zbat de ceva timp şi dau explicaţii referitoare la faptul că poliţiştii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de poliţişti din toată ţara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu.

Atenţie, a da amenzi este una din atribuţiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi şi să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când există presiuni în acest sens.

Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, şeful Poliţiei Oraşului Popeşti-Leordeni.

Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancţiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activităţile comerciale ilicite şi la Legea privind paza bunurilor.

SMS dat de Cristian Tomi Dumitru, şeful Poliţiei Popeşti-Leordeni Ilfov Sursa Facebook Marian Godină 

Nu ştiu cum poate să i se pară cuiva anormal că pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulaţie. Traficul e mai redus, chiar şi numărul de accidente rutiere a scăzut drastic.

De activităţi comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianţilor şi-au suspendat activitatea?

Le dă domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere.

I-am scris domnului comisar şi l-am întrebat dacă mesajul îi aparţine, deoarece vreau să-l fac public şi să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenţionat. Mi-a răspuns că îi aparţine, mi-a scris fraze întregi şi, după ce l-am corectat, pentru că limba română nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat "pentru o mai bună înţelegere şi pentru a evita greşelile", după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenţi şi un îndemn de a da cât mai multe amenzi şi că sunt unul dintre cei care şi-au tot bătut gura că nu există normă de amenzi.

Mi-a explicat că e o interpretare greşită, că situaţia operativă de acolo impune sancţiuni şi că agenţii s-au cam învăţat doar să verifice declaraţia, fără să verifice temeinic toate documentele şoferilor. De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăţi pentru că agenţii de pază nu sunt verificaţi şi sancţionaţi. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de şoferi fără centură. Alţii circulă beţi, alţii fără permis. De aceea le-a cerut agenţilor să muncească şi să verifice, nu neapărat să dea amenzi.

Pe mine nu m-a convins. Pentru mine "o slabă activitate"= puţine amenzi, iar "îndreptarea indicatorilor"= trebuie să daţi mai multe amenzi.

Chiar mă întreb ce o însemna "îndeplinirea indicatorilor". O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplineşti indicatorii ăia?“ 

Pe aceeaşi temă: 

Poliţistă diagnosticată cu leucemie acută. Marian Godină: „Avea febră şi s-a gândit că are Covid-19“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: