Dublări de salarii la angajaţii Primăriei Braşov. Lefurile au ajuns între 2.500 şi peste 10.000 de lei la angajaţii cu funcţii de conducere şi vechime

Dublări
de salarii la angajaţii Primăriei Braşov. Lefurile au ajuns între 2.500 şi
peste 10.000 de lei la angajaţii cu funcţii de conducere şi vechime

Primăria Braşov a alocat peste 7 milioane de lei pentru măririle salariale. FOTOAdevarul.

Funcţionarii care aveau salarii mici de 1.500 de lei vor avea lefurile aproape dublate. Majorări sunt şi la cei cu lefuri mai mari însă acestea vor creşte în medie cu 10 până la maxim 25%. Primăria a alocat 7,2 milioane de lei pentru a acoperi creşterile salariale până la finele anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali au aprobat  vineri, 28 iulie,  noua grilă de salarii pentru angajaţii din Primărie şi instituţiile subordonate. Majorările sunt semnificative la personalul cu funcţii de execuţie. Astfel la primăria Braşov nu vor mai fi salarii sun 2.000 de lei net. În plus la funcţionarii cu studii superioare şi vechime, care aveau până acum 1500 de lei salariu, acesta se va dubla începând cu 1 iulie. Pentru a suporta măririle salariale în următoarele şase luni (iulie-decembrie 2017), Primăria a alocat un buget de 7,2 milioane de lei. Sindicaliştii cu care s-au negociat aceste măriri sunt mulţumiţi de noile salarii.

„Înainte de a se aproba noile grile, aproximativ jumătate din salariaţii Primăriei Braşov aveau salarii sub 2.000 de lei, dintre care mulţi aveau în jur de 1.500 de lei. Erau funcţionari publici cu studii superioare şi cu vechime. Acestora li s-a dublat, efectiv, salariul. Am avut grijă ca aceste creşteri să fie proporţionale. De asemenea, la nivelul Primăriei şi a instituţiilor din subordine, toţi angajaţii pe funcţii similare au salarii egale. Nu există diferenţe, de exemplu, între un inspector principal, gradaţia 3 de la Primărie şi unul de la Grădina Zoologică“, a declarat Bianca Calinschi, lider sindical.

Pentru personalul cu funcţii de conducere măririle sunt mai mici de maxim 10-15%. Totuşi salariile din Primăria Braşov sunt mai mari decât în multe instituţii private. Potrivit noilor grile de salarizare personalul de conducere cu studii superioare va avea un salariu de bază cuprins între 6,699  şi 10.150, în funcţie de vechime, iar personalul de execuţie (funţionarii cu studii superioare) vor avea salariul de bază cuprins între 2531 şi 5671de lei. Chiar şi muncitorii necalificaţi ajung la un salariu de bază de 1900 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: