Două eleve eminente din Braşov, colege de clasă, admise la Oxford

Două eleve eminente din Braşov, colege de clasă, admise
la Oxford

Ana-Maria Pelin şi Mara Pîndaru sunt eleve la Colegiul Naţional Andrei Şaguna Braşov FOTO: Facebook/Colegiul Naţional Andrei Şaguna

Performanţă impresionantă pentru două eleve din aceeaşi clasă de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov. Ambele au fost admise la prestigioasa universitate Oxford.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Veşti bune la reînceperea cursurilor pentru şcoala noastră! A devenit deja o tradiţie ca începutul semestrului al doilea să aducă splendide realizări şaguniştilor din anul terminal, admişi deja la mari universităţi ale lumii. De această dată, seria reuşitelor, pe care ne-o dorim cât mai consistentă, a început cu două fete inteligente şi puternice, Ana-Maria Pelin şi Mara Pîndaru din XII A, care ne-au facut mândri, fiind admise la Universitatea Oxford, unde vor urma Ingineria şi Informatica. Felicitări şi succes la Bac!”, au spus reprezentanţii Colegiului Naţional Andrei Şaguna din Braşov.

Atât Ana-Maria Pelin, cât şi Mara Pîndaru au obţinut numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale la care au participat de-a lungul anilor.

În primăvara lui 2020, Ana-Maria Pelin a ocupat împreună cu doi colegi locul I la NASA Space Settlement Contest, competiţie sponsorizata de National Space Society.

Şi colega ei Mara Pîndaru a obţinut locul III la aceeaşi competiţie internaţională în primăvara lui 2016, când era elevă în clasa a VII-a.

NASA Space Settlement Contest este un concurs internaţional anual de proiecte de aşezări umane preconizate a se construi în spaţiul cosmic. 

Vă mai re​comandăm şi:

Doi fraţi, studenţi eminenţi la Oxford, s-au întors temporar în România din cauza pandemiei de Covid-19: „La sfârşitul lunii martie, aveam la facultate şapte cazuri“

Doi fraţi geniali din Câmpulung Muscel, studenţi la Oxford

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările