A murit Alexandru Muşina, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români. Înmormântarea va avea loc vineri

A murit Alexandru Muşina, unul dintre cei mai
apreciaţi scriitori români. Înmormântarea va avea loc vineri

IAlexandru Muşina a fost unul dintre cei mai iubiţi profesori din Braşov.

Alexandru Muşina, profesor doctor la Facultatea de Litere din Braşov, a plecat prea devreme în lumea celor drepţi, cu câteva zile înainte să împlinească 59 de ani. Suferea de mult timp de o boală necruţătoare.

Alexandru Muşina (n. 01 iulie 1954), unul dintre fondatorii şcolii braşovene de filologie, scriitor, a murit miercuri, 19 iunie 2013. Înmormântarea va avea loc vineri – 21 iulie 2013, la ora 15:00 la Biserica Sfânta Treime (Pe Tocile).Toţi cei ce doresc să îi fie alături sunt bineveniţi, transmite familia îndoliată. 

Alexandru Muşina a absolvit Liceul „Andrei Şaguna” din Braşov în 1973, şi Facultatea de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti în 1978. A lucrat ca profesor de literatură la liceu, iar între 1984 şi 1987 a cultivat flori.

A fost de asemenea doctor în litere la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (din 1996) şi profesor de Creative Writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov. Era patron al Editurii Aula din Braşov. A debutat în lumea literară în volumul colectiv de poezii Cinci, la Editura Litera, în 1982, iar individual cu Strada Castelului 104, la Editura Cartea Românească, în 1984. A fost membru la Cenaclului de Luni.

A publicat mai multe volume de poezii şi eseuri, cărţi pentru copii, a colaborat neîntrerupt la reviste literare, a susţinut conferinţe despre poezia contemporană, a obţinut numeroase premii, iar anul trecut şi-a lansat romanul comic ”Nepotul lui Dracula“.

Alexandru Muşina, cu care am vânat imposibilul. Sandu, cu care visam, în iarba de la Pleniţa, să schimbăm lumea!”, a fost omagiul postat pe Facebook de Florin Iaru, poet şi publicist, coleg de generaţie şi de cenaclu al lui Alexandru Muşina.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: