Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă“, prezentat la Braşov în premieră

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă“, prezentat la Braşov în premieră

Documentar despre viaţa Regelui Mihai FOTO Primăria Braşov

Producătorul John Florescu şi asociatul său, Dan Drăghicescu, au adus la Braşov documentarul istoric „Regele Mihai: Drumul către casă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Braşovenii pot vedea miercuri, 25 mai, la cinematograful Astra, unul dintre cele mai importante documentare ale secolului al XX-lea. „Regele Mihai: Drumul către casă”, produs de americanul de origine română John Florescu, rulează la cinematograful braşovean, de la ora 19:00. Producător asociat este Dan Drăghicescu. Născut la Boston, John Florescu este fiul celebrului istoric şi profesor universitar Radu Florescu. 
 
„Eu am făcut un film despre viaţa Regelui Mihai. Primul film a fost în 2016 şi a fost viaţa de la început până a plecat, în 1948, în Elveţia. Filmul difuzat astăzi aduce în plus şi viaţa de după 1948, de după exil, până în 2017, când a murit aici, în Bucureşti”, a spus John Florescu. 
 
Versiunea prezentată în premieră la Braşov aduce noi materiale video şi relatări despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost ea descrisă în jurnalul personal al Regiei Maria. 

Proiecţia face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022. 
 
„Mă bucur să fiu în Braşov pentru această proiecţie specială. Aşa cum gândim noi, producătorii de film istoric, istoria bine înţeleasă în prezent reflectă viitorul. Este un film document pentru care avem arhive din 15 ţări, incluzând Arhivele Naţionale din România, Marea Britanie, Germania, Rusia sau Bulgaria”, a explicat Dan Drăghicescu, producătorul asociat al filmului. 
 
Evenimentul este organizat de Casa de Producţie Chainsaw Europe, îm parteneriat cu History Channel şi Primăria Braşov. 

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările