Directorul CFR Călători Braşov va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Este acuzat de procurorii DNA de şantaj

Directorul CFR Călători Braşov va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Este acuzat de procurorii DNA de şantaj

Directorul CFR Călători Braşov l-ar fi şantajat pe fostul şef al serviciului FOTO Adevărul

Directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov, Gheorghe Rădulescu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi şantajat un subordonat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 18.00. Directorul CFR Călători Braşov a fost arestat la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Gheorghe Rădulescu nu a făcut nicio declaraţie şi nici nu a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Braşov. Procuroii însă au contestat decizia deoarece vor ca Rădulescu să stea în arestul poliţiei. Cererea procurorilor va fi judecată la Curtea de Apel Braşov.

Cel şantajat de Gheorghe Rădulescu este fostul şef al SRTFC Braşov, cu care avea un litigiu de muncă.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că Rădulescu a fost reţinut sub acuzaţia de şantaj.

”Începând cu luna august 2014, în calitate de director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov, în baza unei înţelegeri prealabile cu o persoană din conducerea SNTFC CFR Călători S.A., Gheorghe Rădulescu a exercitat acte de constrângere morală (cercetare disciplinară pentru fapte prescrise şi propunere de sancţionare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov, prin care solicita să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov”, se precizează într-un comunicat al DNA. Joi, Gheorghe Rădulescu va fi dus la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii mai arată că prin aceste constrângeri Gheorghe Rădulescu voia să îşi salveze funcţia în care tocmai fusese numit, la sfârşitul lunii iulie 2014, şi să evite o posibilă renumire în funcţia de director a subordonatului său.Procurorii DNA nu menţionează pe cine a şantajat Gheorghe Rădulescu, dar până la numirea lui în funcţie postul de şef al CFR Călători Braşov a fost deţinut de Ioan Stegaru. Fostul director, Ioan Stegaru care şi-a cerut în instanţă postul înapoi nu a fost nici el lipsit de anchete penale. A fost acuzat că şi-a renovat locuinţa de serviciu cu ajutorul angajaţilor pe care i-a pus la muncă şi că a subevaluat-o ca să cumpere la un preţ de nimic. Dosarul nu a mai ajuns în instanţă deoarece s-a dispus neînceperea urmăririi penale din lipsă de probe.

Cei doi s-au tot schimbat la conducerea CFR Călători Braşov. Rădulescu a mai fost director timp de opt ani, iar în 2006, a fost schimbat cu Ioan Stegaru. Conducerea CFR a spus atunci că lui Rădulescu nu se impută nicio vine, dar că Ioan Stegaru, fost director la Marub, vine în  plus şi cu experienţa conducerii unei companii private. Anul trecut la finele lunii iulie, situaţia s-a inversat. Ioan Stegaru a fost înlocuit cu Gheorghe Rădulescu.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările