Dezvoltatorii imobiliari au promis că vor asfalta străzile din Tractorul

Dezvoltatorii imobiliari au promis că vor asfalta străzile din Tractorul

Dezvoltatorii imobiliari au semnat o minută în care promit că vor asfalta străzile. FOTOAndrei Paul

Dezvoltatorii imobiliari au avut o nouă întâlnire la Primărie şi au promis că vor asfalta străzile din cartierul rezidenţial Tractorul. Reprezentanţii OPC au primit numeroase plângeri din partea oamenilor care au cumpărat locuinţe în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul George Scripcaru a avut o nouă întâlnire cu dezvoltatorii imobiliari din zona Tractorul, întâlnire la care a participat şi comisarul-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov (CRPC), Sorin Susanu, instituţie care, alături de Municipalitate, a iniţiat aceste întâlniri.

,,Am avut cea de a doua întâlnire din această perioadă, întâlnire la care dezvoltatorii trebuiau să prezinte modul concret în care se vor implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă această zonă. Mă bucur să constat că o mare parte dintre aceştia au înţeles, cel puţin la nivel de angajament, că trebuie să se implice în asigurarea unor condiţii normale pentru cetăţenii municipiului Braşov care locuiesc în această zonă şi care au cumpărat de la ei nu doar pereţii unui apartament, ci o locuinţă într-un oraş, cu tot ceea ce presupune acest lucru, străzi, trotuare, zone verzi, parcuri etc. A fost înregistrată o minută a unei întâlniri între reprezentanţii a 16 companii care construiesc sau au construit în acea zonă. Cu excepţia unei singure companii (care deşi şi-a dat verbal acordul, nu a putut semna acest angajament pentru că la întâlnire nu a participat reprezentantul legal), toţi ceilalţi au luat decizia să îşi aleagă un reprezentant care să rezolve, în numele lor, problemele legate de infrastructură. Dacă dezvoltatorii imobiliari din Tractorul îşi vor respecta angajamentul, străzile principale din cartier vor fi modernizate în perioada următoare. Noi suntem pregătiţi să rezolvăm partea care ne revine nouă “, a declarat George Scripcaru.

 Investitorii vor ca, în parteneriat cu Municipalitatea, să rezolve situaţia următoarelor străzi: str. N. Labiş (sector cuprins între 13 Decembrie şi str. 1 Decembrie + 200 m); str. I.C. Brătianu (sector cuprins între 13 Decembrie şi str. Liviu Rebreanu); str. Ioan Popasu (sector cuprins între 13 Decembrie şi str. 1 Decembrie); str. Emanoil Bernfeld (tronson cuprins între str. Ştefan Baciu şi str. Ioan Popasu); str. Ioan Ursu (tronson cuprins între str. Ştefan Baciu şi str. Ioan Popasu, inclusiv sectorul până la str. 13 Decembrie); str. 1 Decembrie 1918 (tronson curpins între Ioan Socec şi str. I.C. Brătianu); str. Ştefan Baciu.

Plângeri la OPC din partea braşovenilor

Oamenii care au cumpărat apartamente în zonă au depus reclamaţii la OPC. ,,Am dorit să avem această discuţie cu dezvoltatorii pentru că obiectivul nostru este să rezolvăm problemele cetăţenilor din zonă, nu neapărat să îi sancţionăm pe cei care construiesc. În acest sens i-am informat cu privire la faptul că CRPC oferă consiliere gratuită şi chiar le-am recomandat să apeleze cu încredere la serviciile noastre, mai ales în ceea ce priveşte încheierea contractelor. În cazul unora dintre aceste documente am observat că sunt şi prevederi care pot fi intepretate ca abuzive, de exemplu: obligarea proprietarilor să încheie contract cu o anumite firmă pentru întreţinerea spaţiilor verzi sau cu un singur furnizor de internet. Sunt şi situaţii în care locatarii nu au propriul contract cu furnizorul de energie, ci acestuia i se revinde curentul de către dezvoltator. Nu este o situaţie generalizată, dar există şi astfel de exemple. Din punctul nostru de vedere este foarte important ca dezvoltatorii să ţină cont de câteva elemente: contorizare individuală pentru toate tipurile de utilităţi, încheierea precontractului sau a promisiunii de vânzare să se facă după eliberarea autorizaţiei de construire“, a declarat Sorin Susanu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările