Şcolile postliceale, o alternativă pentru elevii care nu iau Bacalaureatul. Sunt disponibile 730 de locuri

Şcolile
postliceale, o alternativă pentru elevii care nu iau Bacalaureatul. Sunt
disponibile 730 de locuri

Tinerii pot învăţa o meserie la şcolile postliceale. FOTOArhivă.

La Braşov sunt 23 de unităţi de învăţământ care au deschis astfel de oferte, în liceele din Braşov, Făgăraş, Prejmer, Victoria, Codlea şi Săcele. Locurile sunt disponibile atât pentru cei care au diplomă de Bacalaurea, cât şi pentru cei care nu au luat examenul şi pentru cei ce deţin o diplomă de BAC.

Candidaţii pot alege specializări ca Sănătate, Mecanică de locomotivă, Agroturism, Protecţia mediului, Construcţii civile, industrie şi agricole. Înscrierile se fac până în toamnă, iar cursurile durează doi ani. Cursuri postliceale se mai organizează la Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bîrsei“ Prejmer, Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“ Făgăraş, Colegiul Tehnic „Remus Radulet“şi Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu“ Braşov. Pentru înscriere este suficientă o adeverinţă de absolvire a 12 clase. Şcoala postliceală reprezintă un program finanţat de guvern, motiv pentru care cei ce urmează astfel de cursuri beneficiază de gratuitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările