Corupţie cu privire la achiziţiile de aparatură şi consumabile pentru spitale COVID. A fost reţinut şi şeful Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov

Corupţie cu privire la achiziţiile de aparatură şi consumabile pentru spitale COVID. A fost reţinut şi şeful Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov

12 persoane, printre care şi şeful Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov, au fost reţinute în urma percheziţiilor de joi din spitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au efectuat joi cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 - prezent.
 
Potrivit DNA, mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro pentru atribuirea frauduloasă a unor contracte pentru achiziţia de echipamente şi produse medicale supraevaluate.
 
Procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului teritorial Braşov fac cercetări penale in rem (faţă de fapte) în legătură cu presupusa comitere, de către mai mulţi funcţionari publici, a următoarelor infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi a altor infracţiuni asimilate celor de corupţie.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţie Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările