Rochia din petale de trandafir. Cum a transformat o tânără din Brăila buchetul primit cadou într-o piesă vestimentară

Rochia din petale de trandafir. Cum a transformat o tânără din Brăila buchetul primit cadou într-o piesă vestimentară

Raluca a vrut să îşi surprindă plăcut soţul, care la rândul său a impresionat-o cu un frumos gest făcut de Ziua Îndrăgostiţilor   FOTO Florentin Coman

Încântată de surpriza făcută de soţul său plecat la muncă în Statele Unite, care de Sf. Valentin i-a trimis un buchet cu 27 de trandafiri, Raluca Constantin, din Brăila, s-a hotărât să facă din petalele florilor ceva unicat. Tânăra este designer vestimentar, aşa că şi-a folosit imaginaţia dar şi priceperea pentru a realiza o rochie cu totul specială.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ideea rochiţei a pornit de la un cadou pe care l-am primit din partea soţului meu, plecat să lucreze în Statele Unite ale Americii. A fost o placută surpriză de Ziua îndrăgostiţilor şi mi-am dorit foarte mult să valorific aceşti trandafiri pentru ca, la rândul meu, să-i fac şi eu o surpriză. A fost încântat când i-am trimis pozele pe internet şi a văzut ce a ieşit, mai ales că el m-a încurajat să îmi fructific pasiunea pentru designul vestimentar”, spune Raluca.

Tânăra a lucrat neîntrerupt aproape 20 de ore pentru a alcătui rochia din sutele de petale de trandafir. Ca să poată folosi petalele, ea le-a ţinut o perioadă în apă cu clor, pentru a-şi pierde rigiditatea. Rezultatul muncii sale a fost atât de frumos încât s-a hotărât ca, pe parcursul acestui an, să confecţioneze cât mai multe rochii din flori naturale, convinsă că va avea numeroase cereri din partea doamnelor şi domnişoarelor care vor să poarte ceva special la evenimente festive. Prima rochie va rămâne expusă în atelierul de croitorie al Ralucăi, după ce a fost presată şi prinsă într-o ramă specială. Deja rochia rezistă în acest fel de două săptămâni.

Foto

Raluca are 27 de ani şi nu a absolvit nicio şcoală în domeniu, dar spune că face asta de când se ştie, pasiunea pentru design vestimentar fiind moştenită din familie. "Raluca, de când s-a născut, cred că s-a născut cu foarfecul în mână. Asta a fost impresia noastră. Tatăl ei a fost croitor şi el, lucra la Casa de Modă şi îi făcea rochiţe, fuste.

El nu a încurajat-o niciodată, nu a învăţat-o nimic. Spunea că meseria se fură nu se învaţă, dar nici nu prea era de acord ca ea să urmeze această cale, fiindcă ştia că această meserie nu este prea bine plătită. Dar fata a crescut cu foarfeca în mână, cu tot felul de materiale. Ea n-avea păpuşele, n-avea tractoraşe cum au alţi copii", povesteşte Maria Ilie, mama Ralucăi.

Citiţi şi

FOTO Cătălin Botezatu şi-a prezentat la Cluj ultima sa colecţie, de inspiraţie rusească. Piesa de rezistenţă: o rochie din 15.000 de flori naturale

Raluca a lucrat aproape 20 de ore pentru a alcătui rochia din sute de petale de trandafiri   FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Raluca a lucrat aproape 20 de ore pentru a alcătui rochia din sute de petale de trandafiri   FOTO Florentin Coman
  • Raluca a lucrat aproape 20 de ore pentru a alcătui rochia din sute de petale de trandafiri   FOTO Florentin Coman
  • Raluca a lucrat aproape 20 de ore pentru a alcătui rochia din sute de petale de trandafiri   FOTO Florentin Coman
  • Rochia, înainte de a prinde contur 
  • Rochia realizată de Raluca
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările