Proaspătul şef al Inspectoratului Şcolar Brăila este cercetat penal pentru că a bătut un bărbat într-un bar

Proaspătul şef al Inspectoratului Şcolar Brăila este cercetat penal pentru că a bătut un bărbat într-un bar

Dan Gheorghiţă, şeful ISJ Brăila FOTO Obiectiv Brăila

Poliţia a confirmat existenţa lucrării penale, însă profesorul Dan Gheorghiţă susţine că a fost doar un conflict verbal între el şi presupusa victimă. Profesorul ocupă funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila de numai câteva zile, fiind numit cu delegaţie în locul lui Cătălin Canciu, demis de ministrul Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caz mai puţin obişnuit la Brăila, unde proaspătul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Dan Gheorghiţă (37 ani) este cercetat penal pentru lovire şi alte violenţe, după ce angajaţii unui restaurant au reclamat incidentul la 112.

Incidentul este confirmat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, care a deschis lucrarea penală în urma procesului-verbal de constatare încheiat pe terasa restaurantului Swing de o patrulă  în noaptea cu pricina.

„În noaptea de 9 septembrie, la ora 1,00, am fost sesizaţi de o angajata unei terase din Brăila despre faptul că un bărbat a provocat un conflict şi refuză să părăsească localul. Colegii mei de la Ordine Publică s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un bărbat de 37 de ani, care în timpul conflictului ar fi lovit un bărbat de 50 de ani din Brăila. Cercetările în acest caz continuă, fiind întocmit în cauză dosar penal pentru lovire sau alte violenţe ”, a declarat, miercuri, subinspector Laura Dan, purtător de cuvânt al Poliţiei Brăila.

Potrivit bărbatului care ar fi fost bătut (acesta este soţul bucătăresei localului), şeful ISJ şi-a pierdut cumpătul în momentul în care i s-a spus că s-a terminat programul şi că trebuie să plătească şi să plece. Atunci profesorul ar fi început să înjure personalul (trebuie spus că proprietarul restaurantului este cumnat cu şeful ISJ) şi l-ar fi lovit cu pumnul în faţă pe bărbatul de 50 de ani.

Profesorul Dan Gheorghiţă neagă însă că ar fi lovit pe cineva. El admite totuşi că în noaptea de 9 septembrie s-a aflat alături de o serie de cunoscuţi la terasa respectivă şi că, în jurul orei 1,00, doi angajaţi, soţ şi soţie, i-ar fi cerut să plece pentru că terasa s-a închis. A urmat un schimb de replici, iar la scurt timp a sosit Poliţia, care a aplanat conflictul.

Dan Gheorghiţă este profesor de sport şi a fost inspector general adjunct al ISJ Brăila până pe 5 septembrie 2017, atunci când fostul şef al instituţiei, profesorul Cătălin Canciu, a fost demis de ministrul Educaţiei. Atribuţiile sale i-au fost delegate temporar adjunctului Dan Gheorghiţă, pentru o perioadă de 60 de zile, răstimp în care ar urma să aibă loc un concurs.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: