Primarul Brăilei, amendat cu 10.000 de lei pentru discriminare faţă de persoanele cu dizabilităţi locomotorii

Primarul Brăilei,
amendat cu 10.000 de lei pentru discriminare faţă de persoanele cu dizabilităţi
locomotorii

Marian Dragomir, primarul Brăilei Foto: arhivă Adevărul

Edilul a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că persoanele cu dizabilităţi locomotorii nu pot călători în Brăila cu tramvaiul, în condiţiile în care nu sunt amenajate rampe de acces în mijloacele de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, este bun de plată. Edilul a primit o amendă de 10.000 de lei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu a amenajat până acum rampe de acces în staţiile de  tramvaie pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Primarul a declarat că nu a primit deocamdată o comunicare de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar susţine că în bugetul din acest an au fost alocate investiţii pentru amenajarea staţiilor de tramvai cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

27 de primari din România au fost amendaţi pentru discriminare faţă de această categorie de persoane, edilii din Focşani şi Buzău scăpând, deocamdată, doar cu avertismente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările