„Doctorul Barbu de la Judeţean“, recidivistul care înşela bătrânele că fiii lor au suferit accidente grave

„Doctorul Barbu de la Judeţean“, recidivistul care înşela bătrânele că fiii lor au suferit accidente grave

Foto: arhivă Adevărul

Un individ de 30 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru că s-a folosit de naivitatea şi starea de panică pe care a indus-o mai multor bătrâne pentru a le determina să îi dea sume mari de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Galaţi l-a condamnat la 23 iulie pe Ionel Duţan (30 de ani), un brăilean recidivist, la 10 ani şi 4 luni de închisoare pentru şase fapte de înşelăciune. Individul a fost obligat şi să le restituie victimelor peste 127.000 de lei, adică mai mult de 26.000 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă.

Individul a fost trimis în judecată pentru comiterea a şase înşelăciuni prin metoda ”Accidentul” comise în perioada iunie- noiembrie 2017. Victimele lui Duţan au fost şase brăilence şi gălăţence, cu vârste cuprinse între 65 şi 79 de ani, pe care a reuşit să le păcălească cu talentul său de actor.

Individul are abilitatea de a vorbi pe mai multe voci, iar în naivitatea lor victimele l-au crezut şi i-au dat toţi banii din casă. 

“Pentru a fi convingător, Duţan şi-a schimbat vocea şi s-a recomandat ca fiind <doctorul Barbu> de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care i-a confirmat că fiul său a fost accidentat grav, necesitând o intervenţie chirurgicală la Bucureşti, dar că are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vătămată i-a confirmat că are în casă suma de 11.000 lei şi că o poate pune la dispoziţie, după care i-a precizat acestuia adresa unde locuieşte, pentru a veni să ridice banii”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

În alte cazuri, şocul emoţional a fost atât de mare, încât bătrânele nu s-au mai gândit la altceva decât să îşi scape apropiaţii de necazurile în care intraseră.

“Pe fondul şocului emoţional, victima a fost convinsă de cele relatate de interlocutor, precizându-i acestuia că are în casă suma de 10.000 lei şi 1.000 euro. La cererea <medicului>, victima i-a comunicat adresa unde locuieşte (...) În această zonă, s-a întâlnit cu persoana vătămată şi a ridicat sumele de 10.000 de lei şi 1.000 de euro”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cele mai frecvente metode de înşelăciune cărora le cad victime românii: „străinul“, „deratizarea“ sau „detergentul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările