Brăilenii care nu îşi sterilizează câinii de rasă comună riscă amenzi de până la 100 milioane de lei vechi. Primăria le dă răgaz până la 1 mai să se conformeze

Brăilenii care nu îşi sterilizează câinii de rasă comună riscă amenzi
 de până la 100 milioane de lei vechi. Primăria le dă răgaz până la 1 
mai să se conformeze

Primăria a organizat mai multe campanii gratuite, însă prea puţini brăileni s-au grăbit să profite de acestea   FOTO Florentin Coman

Perioada de graţie pentru brăilenii care deţin câini de rasă comună şi încă nu i-au sterilizat şI microcipat se apropie de sfârşit. Primăria Brăila anunţă că posesorii de câini mai au răgaz până la 1 mai a.c. să îşi sterilzeze patrupezii. După data respectivă, cei care nu s-au conformat vor fi amendaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amenzile prevăzute de lege sunt foarte drastice. Cei care nu şi-au sterilizat câinii riscă să fie sancţionaţi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei noi, iar cei care nu i-au microcipat şi înregistrat pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 5.000.

Sancţiunile ar fi trebuit aplicate încă de la 1 ianuarie 2015, dată la care au intrat în vigoare noile prevederi legale, însă Primăria Brăila a decis să le acorde un răgaz posesorilor de câini, pentru a avea timp să se conformeze.

După cum se ştie, autorităţile locale le-au oferit posibilitatea brăilenilor de a-şi steriliza şi microcipa gratuit câinii. Primăria a încheiat un parteneriat în acest sens cu Asociaţia Dog Rescue Romanian, care a adus aici echipe de medici în vederea efectuării operaţiilor. Din iulie 2014 şi până în prezent, au fost organizate nouă campanii de sterilizare gratuite, însă numărul brăilenilor care au venit cu câini a fost destul de mic. În total, au fost sterilizate doar 800 de patrupede.

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor, autorităţile brăilene mai organizează pe parcursul acestei luni, împreună cu Asociaţia Dog Rescue Romanian încă două campanii gratuite de sterilizare şi microcipare, respectiv pe 20-21 martie şi 27-28 martie. Acestea se vor desfăşura în Piaţa Cezar Petrescu, din cartierul Brăiliţa.

Totodată, Primăria Brăila îşi propune să facă în săptămânile viitoare o campanie intensă de informare, pentru ca nimeni din municipiu să nu aibă scuza că nu a ştiut care sunt prevederile legale ce trebuie respectate.

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările