Asistenţă medicală gratuită la domiciliu

Un nou serviciu medical de urgenţă va intra în funcţiune în Argeş de la 1 august. Astfel, pacienţii care au urgenţe uşoare şi care nu necesită transportul la spital vor fi îngrijiţi acasă, gratuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă până acum bolnavii care sufereau de dureri de rinichi sau de fiere, aveau febră, migrene sau nevralgie erau nevoiţi să aştepte cel puţin 30 de minute până venea ambulanţa, de la 1 august medicul va sosi la domiciliul lor în doar câteva minute.


În acest scop va fi înfiinţată o linie de gardă specială pentru urgenţele uşoare, care nu pun viaţa pacienţilor în pericol, medicul de la ambulanţă fiind disponibil atunci când medicii de familie şi policlinicile nu sunt disponibile, adică în intervalul orar 20.00 – 08.00.


Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş a alocat şi oo maşină de intervenţie mică pentru astfel de solicitări, care să se strecoare prin aglomeraţia din oraş pentru a ajunge cât mai repede la pacient. Este vorba de un Fiat Punto care are toate dotările necesare, de la defibrilator, EKG, trusă de resuscitare, tub de oxigen şi altele pentru orice urgenţă ar putea apărea.


“Avem cel puţin 6 astfel de solicitări pe zi şi ne costă mai puţin decât să deplasăm o ambulanţă mare, de tip C, cu medic, asistent şi ambulanţier, iar pacientul rămâne la domiciliu. Aşa cazul îl preia medicul şi rămân celelalte maşini pentru urgenţele primare. ”, explică dr. Tudor Ionescu, directorul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.


Oricine poate beneficia de serviciul de asistenţă medicală la domiciliu gratuit, printr-un apel la 112. Medicul va acorda medicaţia pe reţetă compensată, în intervalul vineri-duminică, iar dacă este cazul poate acorda şi un concediu medical de 3-5 zile pentru recuperarea pacientului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările