Zeci de poliţişti au protestat la Botoşani. Aceştia sunt nemulţumiţi de ”îngheţarea” salariilor

Zeci de poliţişti au protestat la Botoşani. Aceştia sunt nemulţumiţi de ”îngheţarea” salariilor

Protest al poliţiştilor la Prefectura Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

Zeci de poliţişti din judeţul Botoşani au protestat astăzi în faţa Prefecturii. Principalele revendicări ale poliţiştilor se leagă de echitatea salarială dar şi de un deficit de personal la nivelul IPJ Botoşani dar şi al Poliţiei de Frontieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de poliţişti din cadrul IPJ Botoşani dar şi poliţişti de frontieră au protestat astăzi în faţa Prefecturii Botoşani. Aceştia sunt afiliaţi grupurilor sindicale Diamantul din cadrul IPJ şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Frontieră. Poliţiştii purtau pancarte prin care cereau să nu mai fie discriminaţi salarial. De altfel principala nemulţumire a poliţiştilor se leagă de îngheţarea ultimelor două tranşe de mărire salarială. Propriu-zis, lefurile oamenilor legii au fost mărite în două tranşe în 2018 şi 2019, urmând ca în 2020-2021 să fie aplicate încă două tranşe de mărire. 

 
Poliţiştii sunt nemulţumiţi că s-au îngheţat măririle salariale. „Vrem să beneficiem şi noi de aplicarea legii, aşa cum au beneficiat profesorii şi medicii. Dorim să primim majorarea într-o singură tranşă sau două. Am primit primele două tranşe dar acum Guvernul a decis să nu mai aplice legea şi să îngheţe salariile. În MAI, la poliţie, la jandarmi, este un haos financiar cu privire la salarii. Noi vrem aplicarea legii în mod corect. Legea se aplică preferenţial. Medicii şi profesorii beneficiază de creşteri salariale dar poliţiştii, nu.”, precizează Bogdan Tudose, vicepreşedinte al Sindicatului Diamantul Botoşani. Poliţiştii spun că dacă nu le vor fi rezolvate problemele salariale, atunci nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările