VIDEO Cum funcţionează drona care prinde peşte. Metoda controversată de pescuit folosită în judeţul Botoşani

VIDEO Cum funcţionează drona care prinde peşte. Metoda controversată de pescuit folosită în judeţul Botoşani

Botoşănenii au făsit o metodă inedită de a pescui FOTO Adevărul

Un grup de botoşăneni au importalizat o partidă de pescuit pe un iaz din judeţ. Nimic neobişnuit până în prezent. Metoda aleasă de a prinde peştele este rară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Botoşani este o adevărată patrie a iazurilor. Fie crescătorii autorizate, fie cursuri ale marilor râuri sau pur şi simplu băţi create de natură. În orice caz aproape toate sunt pline de diferite speciii de peşte. Dintr-un asemenea rai al pisciculturii, nu puteau lipsi pescarii. De altfel, la Botoşani există o tradiţie pescărească adânc înrădăcinată. Metodele de pescuit s-au diversificat şi s-au adaptat noilor tehnologii.
 
Pescuitul cu drona
 
Iar cel mai bună lecţie de simbioză dintre pescuit şi tehnică a oferit-o un grup de botoşăneni, plecaţi la o baltă din judeţul Botoşani. De altfel, aceştia au şi importalizat momentul. Poate pare greu de crezut, dar pescarii au trimis o dronă să le prindă peştele. Mai precis, este vorba de o dronă folosită de obicei la filmări şi care şi-a găsit de această dată altă utilitate. 
 
În materialul video postat de pescari se vede cum drona pleacă de la sol cu momeala şi este direcţionată spre largul bălţii. Cosmin Humelnicu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, spune că a auzit de această practică şi spune că nu există deocamdată legislaţie care să reglementeze acest tip de pescuit.

”Am văzut şi eu tehnica respectivă. Se prinde montura şi momeala şi sunt duse în larg. Acolo sunt eliberate. Cu această metodă aruncă cât mai departe. Nu există deocamdată legislaţie în această privinţă. Noi preferăm pescuitul clasic, însă”, precizează acesta.
 
Fir dus şi la 300 de metri
 
Pescarii care folosesc drona pentru a prinde peşte au precizat pentru botosaninews.ro că firul poate fi dus cu tot cu momeală şi până la 300 de metri, inclusiv în zone greu accesibile pentru pescari, sau în ochiuri liniştite şi adânci. Aceştia arată că rezultatele sunt foarte bune, dar trebuie o dronă de aproximativ 3.000 de euro. Sunt drone puternice care pot prinde peştii de o anumită greutate, fără ajutorul lansetei şi îi pot aduce la mal.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările