Vacanţă la Botoşani: dans, lectură şi limbi străine la Biblioteca Judeţeană

Vacanţă la Botoşani: dans, lectură şi limbi străine la Biblioteca Judeţeană

Saliele Bibliotecii sunt pline zilnic de elevi dornici sa invete FOTO Adevarul

Zeci de elevi din judeţul Botoşani au preferat să renunţe la calculator şi să îşi petreacă vacanţa de vară studiind la Bibliotecă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mălina este elevă în clasa a X a la Colegiul Naţional "AT Laurian". În timp ce alte tinere de vârsta ei preferă să îşi petreacă vacanţa de vară în cluburi, la plimbare, la terase sau în faţa calculatorului, ea preferă să îşi petreacă o bună parte din timp la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu". Şi nu doar lecturând, ci intrând în pielea dascălilor săi. Malina predă limba franceză şi engleză elevilor din gimnaziu.
 
Sunt în clasa a X a la bilingv-engleză. Îmi place foarte mult ceea ce fac, îmi place foarte mult limba franceză. Îmi place când văd copii care preferă să vină aici să înveţe în loc să piardă timpul la calculator învaţă ceva util, spune tânăra profesoară.
 
De altfel şi cursanţii se arată extrem de încântaţi de ceea ce fac.
 
 Îmi place foarte mult să învăţ franceza aici. Fac şi la şcola franceză şi pe timpul vacanţei am ales să vin la bibliotecă să învăţ şi mai mult să îmi ajute la şcoală, a spus Denisa, elevă la şcoala numărul 17 din municipiul Botoşani.
 
Eu sunt în clasa a VI la Colegiul NaţionalMihai Eminescu. Cred că este foarte bine ca în timpul vacanţei să mai învăţăm să nu uităm ceea ce am învăţat la şcoală în timpul anului, adauga şi Cristi.
 
Cursurile organizate de Biblioteca Judeţeană Mihai Eminescu nu se adresează doar elevilor ci şi adulţilor care vor să înveţe să vorbească limba engleză, limba franceză, germană, niponă, turcă sau să lucreze pe calculator.
 
 Am mai auzit că se mai organizează astfel de cursuri în ţară dar nu la acest nivel. Sunt foarte multe cursuri ţinute de elevi voluntari, studenţi voluntari sau profesori la care participă faorte mulţi tineri. Oamenii sunt încântaţi de varietatea cursurilor, a explicat Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Judeţene Mihai Eminescu.
 
Totodată, la finele fiecărei săptămâni se organizează şi cursuri pentru copii cu dizabilităţi.
Programul Bibliovacanţa va continua pe tot parcursul vacantei de vară. 
 
Cititi si: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările