Sunt 11 localităţi în scenariul roşu la Botoşani. Autorităţile vor cere ajutorul Armatei

Sunt 11 localităţi în scenariul roşu la Botoşani. Autorităţile vor cere ajutorul Armatei

Armata va fi solicitată pentru punctele de control FOTO botosaneanul.ro

În judeţul Botoşani a fost atins un nou record de infectări. Sunt 142 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Secţiile COVID sunt pline iar cei ajung la spital au forme din ce în ce mai grave spun autorităţile sanitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie din ce în ce mai gravă în judeţul Botoşani. Numărul cazurilor de COVID-19 creşte de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 142 de cazuri de infectare cu SARS-COV 2 la nivelul judeţului. În plus, autorităţile sanitare din Botoşani spun că se prezintă la spital botoşăneni cu forme din ce în ce mai grave. Secţiile COVID sunt deja pline de pacienţi. 

”La Secţia Boli Infecţioase secţia este ocupată. Spitalul de Recuperare a preluat pacienţi cu COVID şi deja au 22 de paturi ocupate. La capacitate maximă este şi Spitalul din Dorohoi dar şi cel de Pneumoftiziologie. Iar la Terapie Intensivă toate cele 15 paturi sunt ocupate, existând şi pacienţi în aşteptare.”, spune Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.  

În zona roşie sunt 12 localităţi, printre care şi municipiul Botoşani. Cea mai ridicată incidenţă este în comunele Tudora cu aproape 10 la mie şi Roma cu peste 8 la mie. Având în vedere că se înmulţesc localităţile care trec de 6 la mie şi este nevoie de carantinarea acestora reprezentanţii Prefecturii spun că este foarte probabil că vor apela şi la Armată ca suport pentru punctele de control la intrarea şi ieşirea în aceste localităţi.  

 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările