Primaria care a făcut baraj din moloz într-o rezervaţie naturală unicat. A fost amendată de Garda de Mediu

Primaria care a făcut baraj din moloz într-o rezervaţie naturală unicat. A fost amendată de Garda de Mediu

Turbăria de la Lozna FOTO stirileprotv.ro

O primărie din judeţul Botoşani a fost amendată cu 70.000 de lei după ce edilul din localitate a făcut un baraj din balast, fără autorizaţie chiar în mijlocul unei rezervaţii naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria comunei Lozna, judeţul Botoşani a fost amendată cu 70.000 de lei după ce edilul din localiate a dispus construirea unui baraj din balast într-o rezervaţie naturală unicat. Aici se află şi un sit arheologic deosebit de valoros. 

 
Construcţia a fost realizată cu oamenii de la gospodărirea comunei, angajaţi ai Primăriei şi s-a întins pe o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi în interiorul Turbăriei de la Lozna, un monument al naturii acvafaunistice şi rezervaţie pentru specii de păsări rare şi valoroase. Mai mult decât atât în Turbăria de la Lozna se află şi un sit arheologic protejat prin lege. În cadrul acestui sit în anii 70 a fost găsit un ansamblu dacic, cu un pod de lemn vechi de 2000 de ani care s-a păstrat până astăzi în mlaştinile turbăriei. 
 
Tot în această zonă a fost descoperit şi un tezaur dacic din piese de fier. Chiar dacă locul este semnalizat corespunzător, autorităţile locale au ridicat barajul. Garda de Mediu Botoşani s-a sesizat şi a dat deja două amenzi primăriei Lozna. Una pentru pentru efectuarea de lucrări fără autorizaţie de mediu iar alta pentru eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate. În total 70.000 de lei. Totodată Primăria trebuie să aducă terenul la starea iniţială. Edilul din localitate, Viorel Lozneanu a precizat că a vrut să facă un bine şi să aducă apă pentru animale şi pompieri. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările