PORTRET BOTOŞANI Victoria Bucun, coregrafă pentru vedete în devenire

PORTRET BOTOŞANI Victoria Bucun, coregrafă pentru vedete în devenire

Vica (centru), alături de Luciana şi Pavel, echipa sa de la „Dansez pentru tine“

Toată lumea o ştie pe Vica de la „Dansez pentru tine“, dar pasiunea sa pentru teatru şi film este mai puţin cunoscută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victoria Bucun este originară din Republica Moldova şi este unul dintre cei mai buni coregrafi pe care i-a avut Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botoşani. A ajuns în România în 1994 şi de atunci a reuşit să-şi facă singură un nume în lumea dansului. Absolventă a Institutului de Stat al Artelor din Republica Moldova, Vica a obţinut de-a lungul carierei sale peste zece premii naţionale, de trei ori fiind desemnată de Uniunea Teatrală din Moldova (UNITEM) cel mai bun coregraf de teatru.


Îndrăgostită de Botoşani


„După ce am terminat facultatea, am lucrat la Teatrul Naţional din Chişinău. Primul contact cu România a fost în 1994, când am venit cu spectacolul «Legături primejdioase» la Bucureşti. După, am început să am tot felul de propuneri de colaborare şi astfel am ajuns să lucrez la teatrul din Iaşi. Au urmat colaborări la Constanţa, Oradea şi Botoşani“, povesteşte Victoria Bucun.


Din 2007,  Victoria Bucun este angajata Teatrului „Mihai Eminescu“ din Botoşani şi a reuşit să dea un suflu nou pieselor în care şi-a pus amprenta de coregrafă. Deşi mai tot timpul este solicitată să monteze spectacole în ţară sau să lucreze pentru emisiunile de divertisment ale televiziunilor naţionalale, Vica spune cu toată inima că cel mai bine se simte tot la teatrul din Botoşani, pe care-l consideră casa ei. „Cel mai bine m-am simţit la Botoşani. La teatru am lucrat mai mult timp, am avut spectacole foarte interesante. Aici a rămas şi sufletul meu, la trupa de teatru din Botoşani. Oriunde aş fi, tot la Botoşani mă gândesc să mă întorc“, ne mărturiseşte coregrafa.


Lucrează 14 ore pe zi


Vica spune că cea mai mare realizare a ei este băieţelul de aproape patru ani, pe care îl ia peste tot pe unde merge. Practic, şi-a crescut băiatul pe platourile de filmare sau în sălile de teatru. Pentru el, dar şi pentru ea, Vica ar vrea să se retragă în Botoşani, oraş pe care îl vede mai liniştit şi mai atrăgător decât altele din ţară. „Acum stau în Bucureşti, unde filmez pentru «Pariu cu viaţa», şi încep şi un nou sezon la «Dansez pentru tine». Este al optulea sezon şi ştiu ce mă aşteaptă. Când vor începe şi repetiţiile pentru emisiune, voi lucra de la 9.00 până la 23.00. Cu toate acestea, îmi place ceea ce fac şi încă nu mă simpt chiar aşa de obosită. La un moment dat trebuie să-mi găsesc locul meu şi să mă liniştesc. Aş vrea ca acest loc să fie în Botoşani“, spune Victoria Bucun. 


Nu are timp de vedetisme


A transmis ritmul său de muncă şi colegilor cu care lucrează în fimul „Pariu cu viaţa“, unde joacă rolul unei profesoare de dans. "Ceea ce li se întâmplă colegilor cu care lucrez, toţi tineri, este altceva decât ce au trăit până acum. Trebuie să se obişnuiască cu ritmul ăsta alert şi uneori trebuie să fiu extrem de dură cu ei pentru a realiza ceea ce mi-am propus să obţinem împreună“, spune Vica. 


Cu toate că este, fără îndoială, una dintre cele mai mari coregrafe din ţară, Vica este extrem de modestă şi nu se consideră o clipă că ar fi vedetă. „Celebritatea este cu totul altceva. După fiecare spectacol trebuie să începi din nou de la zero şi nu ai timp să te gândeşti la aşa ceva. Trebuie să-şi faci doar treaba“, a explicat coregrafa.

întrebări şi răspunsuri
Ce îţi place mai mult? Teatrul sau filmul?
Îmi place şi experienţa filmului, dar dragostea mea rămâne la teatru. În sala de teatru mă simt în casa mea. Teatrul este mai viu, poţi să simţi reacţia imediată a publicului. În film joci o dată şi rămâne pelicula. Teatrul trebuie jucat permanent. 
Ce planuri ai pe viitor?
Acum sunt în Bucureşti pentru film şi pentru emisiuni şi nu am timp să mă gândesc la viitor. Într-o zi, va trebui să mă gândesc unde-mi va fi casa. Nu vreau Bucureştiul pentru că prefer oraşele de provincie, mai proaspete, mai pline de evenimente frumoase. După ce mă voi stabili, voi deschide o şcoală de dans pentru copii. Aş vrea din inimă ca această şcoală să fie la Botoşani.

ce-i place
 „Evident, dansul îmi place cel mai mult. Cred că este un dar de la Dumnezeu şi repect foarte mult acest talent cu care am fost înzestrată“, spune Vica. 

ce nu-i place
„Nu-mi place singurătatea pentru că sunt o fire activă şi sociabilă. Îmi place să fiu înconjurată de multă lume“, a adăugat ea.

profil
născută. 14 decembrie 1970, Chişinău.
studii. A absolvit Institutul de Stat al Artelor din Republica Moldova.
familie. Este necăsătorită, are un copil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: