Oraşul din România unde aproape 120.000 de locuitori rămân fără apă pe termen nelimitat

Oraşul din România unde aproape 120.000 de locuitori rămân fără apă pe termen nelimitat

Angajaţii Nova Apaserv vor interveni la avarie FOTO Adevărul

O avarie la o conductă din municipiul Botoşani lasă aproape 120.000 de locuitori fără apă pe termen nelimitat. Şefii operatorului de apă al judeţului au anunţat marţi, 4 decembrie, că vor opri apa, dar au spus că nu ştiu când vor termina lucrările. Până atunci au transmis populaţiei să-şi facă rezerve de apă, fiindcă nici măcar nu au habar de amploarea avariei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei aproape 120.000 de locuitori ai municipiului Botoşani rămân fără apă pe termen nelimitat. Mai precis şefii de la Nova Apaserv, operatorul de apă al judeţului Botoşani, subordonat Consiliului Judeţean, au anunţat marţi că vor sista apa în municipiul reşedinţă de judeţ din cauza unei avarii la o conductă principală de alimentare. 

Reprezentanţii societăţii au mai precizat că habar nu au când vor fi capabili să termine lucrările la avarie şi nici când botoşănenii vor avea apă la robinete. 

”Săpăm şi vedem ce şi cum”
 
Astăzi, reprezentanţii Nova Apaserv au anunţat populaţia municipiului Botoşani să-şi facă rezerve fiindcă apa va fi sistată. Mai precis mâine în jurul orei 12.00 conductele vor fi golite de apă. Sistarea apei are loc din cauza unei avarii la o conductă mare ce alimentează oraşul din staţiile de tratare de la Cătămărăşti. ”Vom fi nevoiţi să sistăm serviciile de apă începând cu data de 5 decembrie”, spune Albert Tănasă, directorul societăţii. Departamentul tehnic spune că aceea conductă este foarte veche şi a cedat la o adâncime de trei metri sub pământ. 
 
”Este o conductă cu diametrul de 800 care a cedat la nivelul sudurii. Este la o adâncime de aproximativ 3 metri. Această conductă este dintotdeauna, de când intră apă în municipiul Botoşani”, spune Adi Petruşcă, unul dintre directorii tehnici ai societăţii. Nimeni nu ştie cât de gravă este avaria şi mai ales când vor avea oamenii apă la robinete. 
 
”Nu ştim deocamdată. Săpăm şi vedem ce şi cum“, spune Adi Petruşcă. ”Ca şi durată nu vă putem spune decât că ne apucăm mâine la ora 8 de această intervenţie”, adaugă directorul Albert Tănasă. Reprezentanţii Nova Apaserv spun că este o lucrare complexă, iar repornirea sistemului va lua timp. Numai golirea conductelor durează cel puţin patru ore.
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările