COVID-19 pune stăpânire pe cel mai nordic judeţ. Tot mai multe comune intră în scenariul roşu

COVID-19 pune stăpânire pe cel mai nordic judeţ. Tot mai multe comune intră în scenariul roşu

COVID-19 dă bătăi de cap la Botoşani FOTO stiri.botosani.ro

Situaţia se complică la Botoşani în contextul pandemiei de COVID-19. Aproape jumătate din comunele judeţului au intrat în scenariul roşu iar într-o localitate, deşi carantinată, s-a ajuns la un record negativ de cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Botoşani, situaţia pandemiei de COVID-19 se agravează. Şi asta în condiţiile în care, judeţul nord-moldav se află pe ultimele locuri la numărul de vaccinaţi în România. Aşa s-a ajuns ca până vineri aproape jumătate din comunele judeţului să intre în scenariul roşu, adică incidenţa să depăşească 3 la mie. Situaţia este gravă şi în municipiul Botoşani acolo unde incidenţa a ajuns la 8.65 la mia de locuitori cu peste 1000 de cazuri active. 

 
O situaţie deosebită este întâlnită în satul Suliţa acolo unde incidenţa creşte alarmant deşi localitatea este carantinată. La Suliţa incidenţa depăşeşte 14 la mia de locuitori. Totodată în ultima săptămână au fost depistaţi pozitivi la SARS-COV 2 peste 100 de şcolari şi preşcolari, ridicând numărul elevilor şi profesorilor atinşi de COVID-19, la 400. În acest context, peste 3000 de elevi din judeţul Botoşani au trecut la ore online. Numărul de morţi aproape s-a triplat în municipiul Botoşani, faţă de o perioadă obişnuită a anului iar groparii nu mai fac faţă deceselor.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările