Braconierii din Botoşani, „colindaţi” de mascaţii Poliţiei. Arme interzise şi zeci de câini de vânătoare deţinuţi ilegal

Braconierii din Botoşani, „colindaţi” de mascaţii Poliţiei. Arme interzise şi zeci de câini de vânătoare deţinuţi ilegal

Poliţiştii au descoperit 29 de câini de vânătoare deţinuţi ilegal FOTO alldogs.com

Poliţiştii din Botoşani au acţionat pentru depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi de braconaj, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 30 decembrie 2021, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, în judeţul Botoşani, la locuinţe aparţinând persoanelor bănuite de braconaj.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trofee de vânătoare,  arme letale confecţionate artizanal (suliţe), arme neletale supuse autorizării (o arbaletă şi un pistol), fragmente din piele de animale sălbatice şi 35 de kilograme de articole pirotehnice.

De asemenea, au fost descoperiţi 29 de câini din rasa Ogar, deţinuţi fără forme legale, astfel că deţinătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în cuantum de 22.000 de lei.

În urma descinderilor, nouă persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunile au fost efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Săveni, Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti, ai Poliţiei Oraşului Ştefăneşti şi ai Biroului de Protecţie a Animalelor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările