Botoşani: Deţinuţii vor înfrumuseţa oraşul

Primăria va angaja 50 de deţinuţi cărora le va plăti 4,5 lei pe oră . Edilii au motivat că folosirea deţinuţilor este mai ieftină decât în cazul în care ar fi angajate alte persoane. Puşcăriaşii vor vopsi garduri şi borduri şi vor planta flori pe spaţiile verzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Botoşani a găsit soluţia ideală pentru a acoperi deficitul de personal de la Direcţia Edilitare, dar şi pentru aface economi la bugetul local. Pentru că posturile în intiruţiile bugetare sunt blocate şi nu poat angajeza personal, Primăria Botoşani va angaja pe o perioadă determitată 50 de deţinuţi de la Penitenciarul Botoşani. La sfârşitul săptâmănii trecute conducerea primăriei şi cea a Penitenciarului Botoşani au semnat un protocol de colaborare prin care deţinuţii vor fi folosiţi la lucrările de înfrumuseţare a oraşului.

Folosirea deţinuţilor la muncile edilitare nu este o premieră pentru Botoşani. Şi în anii trecuţi primăria  a apelat la forţa de muncă ieftină oferită de Penintenciar pentru anumite lucrări edilitare. Premiera este că anul acesta primăria vrea să folosească deţinuţii pentru o perioadă mai mare de timp, contractul fiind încheiat până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că deţinuţii ar putea lucra şi la deszăpezirea oraşului, dacă va fi necesar.

Penitenciarul aşteaptă solicitări de acest fel şi din partea altor primării.  Şi asta pentru că foarte mulţi deţinuţi încarceraţi la Botoşani sunt dispuşi să muncească pentru a câştiga bani şi nu în ultimul rând pentru a-şi diminua pedepsele.

Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de SearăDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările