Botoşani: Deţinuţii din Penitenciarul Botoşani expun artă la Suceava

Botoşani: Deţinuţii din Penitenciarul Botoşani expun artă la Suceava

Deţinutul protestatar umblă dezbrăcat în incinta penitenciarului

Vernisajul expoziţiei, pe teme de primăvară, va avea loc mâine, la etajul Complexului Iulius Mall din Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia intitulată „Have a prison art break - Fapt de primăvară", va putea fi vizionată de vineri, începând cu ora 10.00.

Acesta este rezultatul unui proiect educaţional care reuneşte lucrările unor persoane private de libertate din Penitenciarul Botoşani, ale elevilor de la Palatul Copiilor Suceava şi ale cadrelor din Penitenciar.

Picturile care poartă semnătura deţinuţilor au fost realizate în cadrul programelor de terapie ocupaţională.

Expoziţia va rămâne în atenţia vizitatorilor până pe 10 martie, cei interesaţi putând chiar să şi achiziţioneze operele de artă făcute după gratii. În afară de picturi, vor fi expuse atât mărţişoare cât şi felicitări.

„Scopul principal al acestui proiect îl constituie schimbarea mentalităţii membrilor comunităţii în legătură cu statutul, locul şi modul de recuperare a minorilor şi tinerilor privaţi de libertate, valorizarea persoanelor private de libertate prin inducerea sentimentului de utilitate, valorizarea eficientă a potenţialului artistic din fiecare persoană şi, poate cel mai important, invocarea artei şi culturii ca mijloc de reeducare şi resocializare.", a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Botoşani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările