Bacalaureat 2018 Botoşani. Procentul de promovabilitate mai mic faţă de anul trecut şi după contestaţii. S-au înmulţit însă mediile de 10 la Bac

Bacalaureat 2018 Botoşani. Procentul de promovabilitate mai mic faţă de anul trecut şi după contestaţii. S-au înmulţit însă mediile de 10 la Bac

Zeci de elevi au promovat Bacalaureatul după contestaţii FOTO Adevărul

Zeci de elevi botoşăneni au reuşit să promoveze Bacalaureatul după contestaţii. În aceste condiţii a crescut şi procentul de promovabilitate al judeţului, care este însă sub cel de anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

După afişarea rezultatelor la contestaţii, procentul de promovabilitate a crescut la nivelul judeţului Botoşani. Mai precis de la 70.96% a ajuns la 72.47%. Şi asta după ce zeci de elevi au reuşit după contestaţii să fie declaraţi admişi. Conform statisticilor oficiale înaintea depunerii contestaţiilor la Botoşani promovaseră 1820 de elevi. 

În urma soluţionării acestora numărul acestora a crescut la 1869. În orice caz procentul de promovabilitate este mai mic decât anul trecut. În vara anului 2017, la Bacalaureat, judeţul Botoşani obţinea un procent de promovabilitate la Bac de 75.14%. 

Anul acesta au fost însă înregistrate mai multe medii de 10 pe linie. Mai precis este vorba de patru medii de 10 pe linie, una în plus după contestaţii faţă de numai o medie de 10 în 2017. Cei mai mulţi elevi de 10 la Bac sunt din municipiul Dorohoi de la Liceul ”Regina Maria”. Un singur elev de la Colegiul Naţional AT Laurian Botoşani a reuşit să obţină media 10, după contestaţii, la logică. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările