Tibi Uşeriu a ajuns acasă: „M-am repatriat miraculos, cu toate degetele la purtător”

Tibi Uşeriu a ajuns acasă: „M-am repatriat miraculos, cu toate degetele la purtător”

Tibi Uşeriu, alături de cei doi români care i-au fost alături în perioada de spitalizare FOTO: Tibi Uşeriu Facebook

Veşti bune de la ultramaratonistul Tibi Uşeriu. Medicii canadieni au reuşit să îi trateze cu succes degerăturile care i-au afectat degetele de la piciorul stâng şi l-au externat. Acesta a ajuns deja acasă, în Pasul Tihuţa.

Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a ajuns acasă, în Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud. Anunţul a fost făcut chiar de el, pe pagina sa de Facebook. Sportivul le-a mulţumit celor care i-au fost alături şi l-au ajutat să treacă peste zilele de „frustrare şi durere”.
 
Culmea, în spitalul din Yukon, Canada, unde a petrecut ultima săptămână, i-a fost alături tot o familie de români stabilită acolo. Soţii Botca l-au vizitat în spital şi l-au ajutat cu bagajele. 
 
„M-am repatriat miraculos cu toate degetele la purtător şi sper să rămână şi pe mai departe la locul lor. Nu pot să nu amintesc aici de vizita neaşteptat de plăcută a unei familii de români din Whitehorse. M-au răsfăţat la spital ca pe un copil, mi-au adus de toate şi m-au ajutat cu bagajele până la aeroport. Atenţia lor m-a emoţionat, aşa că vreau să mulţumesc public familiei Botca, pe care nu mă aşteptam să-i găsesc stabiliţi tocmai într-un ţinut sălbatic cum e Yukon”, a postat Tibi Uşeriu pe pagina sa de Facebook.
 
Ultramaratonistul continuă refacerea în Pasul Tihuţa, unde este şi sediul asociaţiei Tăşuleasa Social, pe care o coordonează alături de fratele său. Atletul s-a înscris şi la Tor des Geants, un alt ultramaraton care are loc în luna septembrie în Alpii italieni, la care Tibi Uşeriu a mai participat şi anii trecuţi. Rămâne de văzut dacă va mai participa sau nu.
 

Tibi Uşeriu  - singurul român din cursa desfăşurată la -50 de grade

 
Tibi Uşeriu a fost singurul român care a luat startul luna aceasta la Yukon Arctic Ultra,  unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume, care se desfăşoară în Canada, aproape de 6633 Arctic Ultra, competiţie pe care sportivul a câştigat-o de trei ori consecutiv.
 
Cursa presupunea parcurgerea a 700 de kilometri prin sălbăticie, la temperaturi care pot să ajungă şi la -50 de grade. Tocmai aceste temperaturi extreme pot duce la serioase probleme de sănătate. În 2018, un italian s-a ales cu picioarele şi palmele amputate, din cauza degerăturilor.
 
Tibi Uşeriu a suferit degerături la degetele de la piciorul stâng FOTO: Tibi Uşeriu Facebook
 
Tibi Uşeriu a reuşit să parcurgă în jur de 90 de kilometri în primele 24 de ore ale curse. La un control de rutină, medicii au constatat că acesta avea degetele de la piciorul stâng degerate şi au luat hotărârea să îl scoată din cursă şi să îl transporte de urgenţă, cu elicopterul, la spital, unde a primit tratamentul necesar. 
 
„Am o pijama ridicolă, cu picăţele. Timp de 5 zile, cam 6 ore pe zi, o să fac un fel de dializă menită să-mi dilate vasele sanguine. Apoi mi se va decide soarta. Mi-e rău, văd triplu şi am senzaţia că îmi crapă capul. În loc să alerg prin sălbăticie, cum mi-aş dori, stau legat de un pat cu multe fire. În loc să termin restul de 600 de kilometri pentru care am venit, am timp de confesiuni. Asta mă cam deranjează”, mărturisea atletul, de pe patul de spital. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: