Neplata taxelor locale a lăsat aproape 50 de persoane fără indemnizaţia pentru creşterea copilului

Neplata taxelor locale a lăsat aproape 50 de persoane fără indemnizaţia pentru creşterea copilului

FOTO: Adevărul

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, începând cu luna aceasta 46 de persoane nu mai primesc indemnizaţii pentru creşterea copilului, întrucât nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale pentru bunurile pe care le deţin în proprietate.

Ştiri pe aceeaşi temă


46 de indemnizaţii pentru creşterea copilului au fost suspendate începând cu luna aprilie pe o perioadă de 5 luni. Măsura a fost luată de AJPIS pentru că persoanele în cauză nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale.

Persoanele care s-au trezit fără insemnizaţii le primesc după ce îşi achită datoriile, chiar şi retroactiv. Dacă, însă, nu îşi plătesc datoriile până în data de 31 august, drepturile la indemnizaţie încetează. În acest moment 83 de persoane din judeţ primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului.

„În prezent, AJPIS Bistriţa-Năsăud este implicată la nivel judeţean în Campania naţională de verificare a veniturilor obţinute de titularii indemnizaţiei pentru creşterea copilului în perioada beneficierii de aceasta, având ca scop identificarea şi limitarea cazurilor de fraudă, în cadrul căreia inspectorii sociali verifică şi evaluează următoarele aspecte: dacă există persoane care au beneficiat concomitent de ICC şi de venituri profesionale, dacă există beneficiari de ICC decedaţi care nu ne-au fost comunicaţi,” susţin reprezentanţii AJPIS.

Vă recomandăm:

Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiur, a învins Statul Român şi cancerul, dar vrea să emigreze în Canada: „Nimeni nu ne oferă nicio şansă”

Se strânge laţul pentru profitorii Revoluţiei: liderii sunt în puşcărie, indemnizaţiile au fost tăiate, mii de certificate vor fi anulate


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările