FOTO VIDEO Criminaliştii au filmat minut cu minut înmormântarea pastorului şi a fiului său. Soţia lui Adrian Blaga nu s-a putut ţine pe picioare în faţa sicrielor

FOTO VIDEO Criminaliştii au filmat minut cu minut înmormântarea pastorului şi a fiului său. Soţia lui Adrian Blaga nu s-a putut ţine pe picioare în faţa sicrielor

Pastorul Adrian Blaga şi fiul său Timotei au fost duşi pe ultimul drum, la Bistriţa           FOTO: Bianca Sara

Astăzi, pe o căldură înăbuşitoare, pastorul Adrian Blaga şi fiul său Timotei, din Bistriţa, au fost conduşi pe ultimul drum, după ce au fost ucişi cu bestialitate, la începutul săptămânii, şi găsiţi morţi într-o maşină incendiată. Mai mulţi preoţi neoprotestanţi au fost alături de familia îndoliată. Cea mai afectată de moartea celor doi a fost Lidia, soţia pastorului şi mama lui Timotei, care abia reuşea să se ţină pe picioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia de la Bistriţa a continuat astăzi, după ce întreaga cominitate a fost şocată, la începutul acestei săptămâni, când pastorul Adrian Blaga (39 de ani) şi copilul său, Timotei (9 ani) au fost găsiţi cu gâturile tăiate, loviţi puternic în cap, sub bancheta din spate a unei maşini. Scena groaznică a fost descoperită de un bărbat din localitatea Pomi (Satu Mare), care văzuse autoturismul abandonat pe un câmp şi a anunţat imediat oamenii legii.  

Sute de persoane au participat, astăzi, la înmormântarea pastorului Adrian Blaga şi a fiului său Timotei, din Bistriţa. Capela mortuară din apropierea cimitirului, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare, a fost împodobită cu fotografii cu cei doi, florile multicolore inundând cele două sicrie albe, în care se odihneau tatăl şi fiul.

Sicriul lui Timotei a fost însoţit de un tricou albastru, tricou pe care cel mic îl purta cu mândrie la antrenamentele de lupte greco-romane, sport pe care l-a „moştenit” de la tatăl său, pastorul fiind şi el un pasionat al acestui sport.

Pastori din mai multe confesiuni neoprotestante au fost alături de familie şi prieteni, prezentându-şi condoleanţele în faţa celor prezenţi, stăpânindu-şi cu greu lacrimile care-i năpădeau şi pe ei.

Li s-a făcut rău în capelă
Durerea care era prezentă pe feţele tuturor celor prezenţi, indiferent de religie, precum şi căldura insuportabilă, înregistrându-se aproape 40 de grade la orele prânzului, au făcut ca mai multe persoane să fie scoase afară din capelă, pe braţe, după ce li s-a făcut rău.

De departe însă, durerea cea mai mare era resimţită de Lidia, soţia pastorului şi mama lui Timotei, care abia se mai putea ţine pe picioare. Râuri de lacrimi a vărsat pe tot parcursul înmormântării, refuzând să se îndepărteze de sicriele celor doi. Ţinută pe braţe în permanenţă  de apropiaţi, Lidia a fost copleşită de durere în momentul în care sicriele în care se aflau cei doi au fost băgate în pământ.La fel de şocată şi îndurerată a fost şi mama pastorului Adrian Blaga, care s-a văzut nevoită să-şi conducă la groapă copilul şi nepotul în aceeaşi zi. În timp ce angajaţii cimitirului se chinuiau să bage sicriele în pământ, femeia care nu se mai putea opri din plâns îşi striga fără încetare copilul şi nepotul.

 


Alături de familie a fost, atât la priveghi, cât şi la înmormântare şi Ioan Repede, directorul companiei Rombat, una dintre cele mai mari de pe meleaguri bistriţene. Acesta s-a arătat şocat de cele întâmplate, manifestându-şi uimirea vis-a-vis de cruzimea de care au dat dovadă ucigaşii.Poliţişti îmbrăcaţi civil la înmormântare

Prezenţi au fost, îmbrăcaţi în civil, şi mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, un poliţist având grijă să filmeze înmormântarea, minut cu minut, precum şi chipurile şi reacţiile tuturor celor prezenţi.

Surse din interiorul IPJ susţin că ancheta s-ar fi mutat la Bistriţa, după ce ar exista tot mai multe suspiciuni că ucigaşii pastorului şi ai fiului său îl cunoşteau. Deocamdată, anchetatorii încă aşteaptă rezultatele probelor ADN şi ale amprentelor prelevate de la faţa locului.

Se pare că aceştia au luat la întrebări toate persoanele care ar fi avut vreo legătură cu Adrian Blaga, fie că e vorba despre familie, angajaţi sau simpli cunoscuţi. Informaţiile oferite de apropiaţii pastorului sunt în continuare contradictorii, neştiindu-se la aceasta dată câţi bani avea Adrian Blaga asupra sa, dacă a plecat de bună voie în Satu Mare şi de ce a fost omorât cu sânge rece alături de copilul său de doar 9 ani.Vă mai recomandăm:

VIDEO Pastorul ucis brutal în Satu Mare şi-a visat sfârşitul?

VIDEO Cine era pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său, pe un câmp din Satu Mare


 

 

 

FOTO: Bianca Sara 

Imagini din aceeasi galerie
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
 • FOTO: Bianca Sara 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările